Dag 15

Door Gilbert en Saskia - 04-06-2008 09:03

3 juni 2008: Yosemite NP - San Francisco, zon 14 - 26 graden

En dat is alweer dag 15. Op naar de Pacific, op naar San Francisco.

Om 11.00 uur vertrokken uit Mariposa. Het was toen al een lekkere 26 graden en volop zonnig. Gelukkig een niet al te lange rit naar S.F.. De planning is zo’n 3 uur. Alleen het eerste stuk is nog door bergachtig gebied. Als we daar doorheen zijn, komen we in een gebied a la de Hoeksche Waard. We waren bijna vergeten hoe omgeploegd land eruit ziet.

In Merced even een tussenstop. FF wat gallons erin bij de Texaco en dan weer full speed ahead via de 90. Na een tijdje doemen er weer wat heuvels op. Op sommigen zijn wijngaarden te bekennen. Californie is namelijk de wijnstreek van Amerika. Via de 80 komen we over de Bay Bridge nadat we 4 dollar tol betaald hebben. Erg mooi om het Financial District, de zakenwijk met hoge kantoorgebouwen en de Transamerika-piramide, te zien vanaf de brug. Een paar minuutjes later checken we in bij ons hotel aan de Market Street. Kamer op de 12e verdieping, met uitzicht over de stad.

Op naar de Cable Car’s. Het is om 3 uur zo’n 14 graden en er waait een hele harde wind. Daardoor voelt het enorm koud aan. Lopend gaan we naar Powell Street, het begin- en eindpunt van de Car’s. Onderweg komen we talloze zwervers, idioten en alternatievelingen tegen. Dit is nou niet het sjiekste stukje S.F….

Ons eindpunt met de Cable Car is Lombard Street. Dit is een heel stijl, kort straatje met enorm veel bochtjes, wat een uitdaging is voor toeristen om met de auto doorheen te rijden.

Lopend naar Fisherman’s Wharf, waar we bij Starbucks ff een bakkie doen om op te warmen. Want het is echt KOUD! Daarna terug naar Powell Street en wederom opgewarmd en goed gegeten bij Lori’s Diner. Een restaurant compleet in jaren 50 stijl, aanradertje.

Morgen gaan we o.a. naar Alcatraz.

Brrrr Gil & Sas

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan