Sightseeing door LA 21 juni 2008

Door Familie Slootweg naar Amerika - 22-06-2008 06:30

Dag allemaal,

Vandaag hebben we een hele drukke dag gehad. Vanochtend werden we vroeg opgehaald voor een rondrit van 7 uur door de hele stad. We zaten in een klein wit busje met een aantal andere mensen, waaronder ook Nederlanders uit Zaandijk. Het was dus erg gezellig!
We zijn eerst langs alle grote studio's gereden, zoals de Universal studio's en Warner Bros. Daarna zijn we naar een hoger uitzichtpunt gereden waar we de skyline van LA hebben gezien, het huis van Madonna en Paris Hilton en natuurlijk de grote letters Hollywood verderop op de bergen.

Bart vond het helemaal gezellig om met z'n allen in de bus te zitten en hield de busschauffeur goed in de gaten. Het verkeer in LA is erg druk, zelfs op een zaterdag. Het was weer tegen de 40 graden, dus we waren blij met de airco. Tijdens het rijden zagen we nog de betonnen zijkant van de afwatering waar de autorace van Grease is opgenomen.
Daarna zijn we naar de Hollywood Boulevard gereden, waar we over de walk of fame hebben gelopen. Bart heeft nog even kennis gemaakt met een hele grote Dora, hij was zeer onder de indruk. Ook werden we nog aangesproken door een Nederlandse Marilyn Monroe, Bart vond haar een echte prinses.
Vervolgens zijn we naar Beverly Hills gereden om naar de huizen van de beroemdheden te kijken. Nicolas Cage had de poort open staan dus we konden even zijn verzameling auto's bewonderen. George Clooney was niet thuis maar we konden zijn huis wel even goed fotograferen.

De buschauffeur wist ons te vertellen dat doctor Phil in scheiding ligt, wat een toestand! Maar hij heeft wel een leuk optrekje. Verder hebben we de oprijlaan van David en Victoria Beckham gezien en het huis van Nancy Reagan met enorm veel bewaking.
Daarna naar Rodeo Drive gereden en onderweg nog even gezien waar Paris altijd in de kroeg hangt. Vlakbij Rodeo Drive staat het chique hotel Wilshire waar Richard Gere en Julia Roberts gelogeerd hebben in de film Pretty Woman. We zijn even naar binnen gelopen en hebben foto's gemaakt van de lobby en de mooie piano waar Richard op speelde (en dat niet alleen).
Toen zijn we gaan eten bij Farmers Market, we hoopten er Brad te treffen voor een lunch, maar helaas! Doordat Brad er niet was had Liesbeth even tijd om een bak met frambozen te kopen voor maar 1 dollar. We zijn daarna naar Santa Monica beach en Venice beach gegaan. De temperatuur was gelijk een stuk beter, scheelde ongeveer 8 graden. Bij Santa Monica op de beroemde pier gelopen. Dit is trouwens ook het eindpunt van route 66. Opvallend is het grote aantal zwervers die op het grasveld zitten, gek te zijn. Anja was gelijk van een paar sigaretten verlost. Bij Venice beach liepen ontzettend veel overdreven types verkleed in de raarste outfits. Ook was er midden op straat een open fitness centrum waar de mannen even kunnen patsen met hun spierballen. Zelf hebben we even bij een leuk bandje staan kijken, Bart vond het geweldig. Anja heeft eindelijk de lang gezochte bikini gevonden, ze loopt nu met reclame voor Corona op haar bips.
Uiteindeijk nog naar Financial district gereden. We hebben daar het music centrum van Walt Disney gezien en gigantisch hoge gebouwen. Aan het einde van de tour waren we het best zat en waren we blij dat we in het zwembad konden springen. Nu hebben we lekker gegeten en ligt Bart inmiddels te slapen. Morgen weer een nieuwe dag en dan gaan we richting de kust, schijnt erg mooi te zijn.

Liefs van ons


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan