Hearst Castle 24 juni 2008

Door Familie Slootweg naar Amerika - 26-06-2008 00:00 Hallo lieve familie en vrienden,

Vanmorgen vroeg wilde Bart natuurlijk eerst nog even naar de speeltuin en heeft Liesbeth bij de plaatselijke RV show een Big RV uitgezocht. Wat een ongeloofelijke dingen zijn dat zeg, alles zit erop en aan!
We zijn al vroeg in noordelijke richting gaan rijden omdat we graag naar Hearst Castle wilden. Het was nog een behoorlijke rit en er werd langs de weg al aangegeven dat verderop de Pacific coastweg was afgesloten. Later hoorden we dat er grote branden zijn die al vanaf 6 juni aan de gang zijn.  We vonden het al zo naar brand ruiken en de lucht was nevelig, vandaar dus.
Aangekomen in Hearst werden we met een bus naar boven gereden en zagen daar een prachtig landhuis wat op een kasteel lijkt. Het was niet zoals je in Nederland gewend bent van de kastelen, met een gracht eromheen maar meer een grote jongensdroom van een rijke zakenman. Er waren verschillende gastenverblijven met elk een verschillend uiterlijk zoals Spaans en katholiek.
De vorige eigenaar was krantenmagnaat William Randolph Hearst die van zijn vader een aanzienlijk vermogen geerfd had. In 1919 gaf hij de architecte Julia Morgan de opdracht een bescheiden buitenhuis op de heuvel te bouwen. Door de jaren heen breidde het ontwerp zich onder invloed van de opdrachtgever alsmaar verder uit, zodat er uiteindelijk een vorstelijk paleis ontstond. In die tijd liet hij zelfs een zoo bouwen en de beesten konden in het wild rondlopen. De eigenaar liet voor zijn gasten een buitenzwembad aanleggen, kijk maar..

Na een tour van ongeveer anderhalf uur zijn we op zoek gegaan naar een campground. We vonden een basic campground in San Simeon ongeveer 5 mijl vanaf Hearst Castle. Het zag er erg gezellig uit met allemaal tenten om ons heen. We hadden geen electra of water dus het was weer even nadenken en niet teveel water gebruiken. Opvallend is dat het hier weer een stuk kouder is en ik voor het eerst weer een trui aan moet trekken. Bart ging lekker even slapen en Lies ook....niet erg dan kon ik even mijn boek uitlezen. Na het slaapje van beiden hebben we lekker gegeten en een vuurtje gemaakt op de vuurplaats. We hadden niet veel hout meer en kregen wat van de buurman, erg aardig.
Morgen gaan we (dus via een omweg) richting Carmel wat ook een leuk plaatsje moet zijn en ligt ongeveer 120 mijl onder San Fransisco. We hebben nog maar twee dagen dus dat wordt nog opschieten ha ha...en de camper moet ook nog schoongemaakt worden shit..

Tot gauw maar weer en een dikke kus van ons.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan