dag 13 Memorial Day

Door koos & margreeth Zondervan - A long time ago
Dag 13.Memorial Day
En ik herinner het me nog goed . dertien jaar geleden ,kende ik Margreeth al 13 jaar. En op onze dertiende dag in de states willen we niet het risico lopen dat het voor ons een ongeluksdag wordt,dus hebben we besloten dat we het er vandaag eens goed van gaan nemen.
We hebben het paradijselijke en door de Jetset bewoonde Palm Springs uitgezocht. Een stad kunstmatig gecreerd volgens mij,maar het is hier goed toeven en langs de boulevard Downtown zijn zeer veel en leuke winkels.By the way Elvis heeft hier zijn honeymoon met priscilla gedaan.Het ligt midden in de Indio-dessert en het is omringd door Nationale parken. Indian Desert, en Valey Desert. Het word ons aangeraden om daar daagje voor uit te trekken, in de eerste zouden we veel verschillende soorten wild zien,zoals giraffen.?? Lions, Buffaloos,Deer,en many coyote,and prairyhonden.We zullen het er eens over hebben samen.Na 150 km van Los Angeles gereden te hebben over de 91 en de 10 bereiken we na een fiks aantal windmolens[er werd me verteld 3000 stuks] het stadje.Er vliegt een vliegtuig over die bloemen dropt boven historical place en begraafplaats,het is tenslotte memorial day. Een rustige Rv-campground met mooi zwembad,en hot spa`s.We maken er gebruik van terwijl de wasmachine ff wasje draait.Margreeth besluit te trakteren en na wat info gaan we naar het beste grill-steakhouse in downtown. De prijzen zijn redelijk hoog,we zijn vroeg 5 Pm ,dus het is nog rustig. Later om zeven loopt het vol,en we zijn blij gezien de driemans bediening dat we zo vroeg zaten. Het is overheerlijk,we worden met voorgerechten overladen,de steak is groot,erg groot[maar dat zijn ze hier gewend] ,we kunnen het bijna niet op,maar laten ons niet kennen en redden het uiteindelijk.We zitten aan de boulevard en kijken naar de glamour/auto´s die de straat op en neer rijden om gezien te worden. De een nog duurder dan de ander.Hel lijkt Vegas wel.We nemen een reusachtig desert en ook die zijn heerlijk. Daarna de boel gesust met double cappacino,en de ober kijkt mijn vrouw vragend aan waar de hare gebleven is,ze slurpt hem echt in recordtijd op¨15 seconde¨.Jullie herkennen dit fenomeen vast wel voor diegene die de fam. Aantjes kennen. De koffie,thee en ijs,worden niet geproefd ,maar geconsumeerd ,zeg maar. Afijn, ik vond de maaltijd goddelijk,en Margreeth verblikt of verbloosd niet als ze 12 0dollar bill onder haar neus krijgt,sterker nog ze doet er vrolijk 10 bovenop!!!Zou ze mijn pasje gebruikt hebben vanmiddag bij de ATM,hihi,nee zoiets doet ze niet.Toch…We lopen de twee mijl ook weer terug,en zitten de avond met boek en laptop uit. Wat kan het leven goed zijn.
Tevens bedenk ik nu dat we op de helft van onze vakantie zijn.we rijden komende dagen door en langs de desserts dus alle tijd om wat aan onze witte armpjes en beentjes te werken.de afstanden worden wat langer en de attracties in dit gedeelte van Arizona iets minder,als je de schitterende natuur niet meerekent dan. Blythe,phoenix,needless zijn de meer bekendere steden,en deels hebben we die vorig jaar ook gedaan. Een week Las Vegas lijkt me ook geen straf,maar we kunnen ook nog ff in Salt Lake city gaan kijken. We dromen er een nachtje over en ons besluit hoort U vast nog.
Sayonara !!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!