statenreisje USA

Door Wiebe, Lianne,Kevin en Stefan in the USA - A long time ago We hebben de verplaatsing naar de prairie gebieden gehad. Met succes. Vanuit Wyoming [Badlands] ging de reis door de staten Nebraska, Iowa en Missouri. Het klinkt heel wat voor 2 dagen rijden maar eigenlijk rij je door de grensgebieden van deze staten. Toch zijn het lange dagen in de auto; 's Morgens om een uur of 7 op weg en 'smiddags om een uur of 4-5 op de campground. De eerste dag kwamen we uit in Sioux-city op een campground midden in de stad. Wel in een groot park met allerlei sportvoorzieningen en vlak aan de oever van de Missouri River.
De tweede dag eindigde na een lange rit over de snelweg ten zuiden van Kansas-city in de plaats Nevada. De campground heeft internet en een zwembad dus wat wil je meer; zeker bij temperaturen dik in de 30+ is dat zwembad een heerlijkheid.
Na onze eerste nacht op deze camping srond voor dag 1 de prairie op het programma. We zijn naar het Prairie State Park Missouri geweest. Helaas hadden de buffalo's een deel van de siergrassen opgegeten maar voor de rest was het een goed bezoek. Veel foto's, informatie, ideeen , boeken e.d.
Lianne geniet.Wat boodschappen bij de plaatselijke Wall-mart winkel, een duik in het zwembad en wat eten vulde de dag verder op.
Dag 2 ging naar de Wah-kon-tah prairie. Die hebben we gevonden maar eigenlijk was hier niets te doen. Geen informatie en geen siergrassen en planten waar Lianne echt iets mee kan doen. Het bezoek aan een historische indianen plaats daarna viel een beetje tegen omdat deze plek niet onderhouden werd. Ooit was het een mooie wandelroute geweest maar nu was het echt verwaarloosd.
Via kilometers gravelwegen kwamen we weer bij de camping aan [ohhh, lekker zwemmen]. 'sAvonds lekker pizza gehaald bij de Pizza Hut.
Morgen [onze laatste week is dan ingegaan] gaan we naar Kansas. Daar staan nog 2 prairie gebieden op de planning die Lianne vooral wil bezoeken. We zoeken er maar campings bij die verkoeling in de vorm van een zwembad of meer aanbieden want daardoor kunnen we het nog een beetje volhouden in de hitte. Volgens de berichten blijft dat nog even "in de mid-nighties" of te wel ruim boven de dertig graden.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!