Durango

Door Wiebe, Lianne,Kevin en Stefan in the USA - A long time ago We zijn weer een paar dagen verder en op een andere locatie. We zijn vanaf Moab in Utah naar het zuiden gereden weer terug naar de staat Colorado. Onderweg zijn we bij de Needles geweest. Een zeer indrukwekkend uitzicht over een enorme canyon. Het waaide er niet en er waren bijna geen mensen. De stilte was er bijna hoorbaar.  Er gebeurt daar eigenlijk helemaal niets. Wanneer je het ziet denk je dat het er over 100 jaar nog precies zo is.
Vandaar door de bergen verder naar het zuiden gereden en een campground vlakbij de stad Durango gevonden. Prima stekje: zwembadje, winkeltje alles er op en aan.
De volgende dag stond de geplande treinreis door de San Juan Mountains op het programma. Vanuit Durango met een stoomtrein uit 1925 door de bergen naar de stad Silverton. Zo.n treinreis hebben we nog nooit gemaakt. Zo nu en dan keek je vanuit de wagon zo'n 100 meter steil naar beneden de afgrond in. Het spoor is helemaal uitgehakt in de bergwand en volgt de rivier die door de bergen loopt. Zo'n 3 uur duurt de reis met deze stoomtrein. Onderweg stopt ie een paar keer om water in te nemen.

De eindbestemming Silverton is een klein stadje in de bergen. Het geeft nog het western idee met onverharde wegen en oude western huizen en gebouwen. Wel een beetje commercieel want de hele stad leeft zo'n beetje van de spoorlijn. We zijn met de bus weer terug gereden naar Durango.
Gisteren was het voor de Amerikanen een feestdag; 4 juli, onafhankelijkheidsdag. We hebben in Durango de Parade gezien. Er komen ontzettend veel mensen op af maar uiteindelijk stelt de hele parade niet veel meer voor dan een optocht van plaatselijk te verkiezen politici, de plaatselijke miss en verenigingen en wat folklore. Wel leuk om mee te maken maar een dorpje als de Wilp zou zo'n parade ook nog wel op de been krijgen. Wel leuk om alle mensen te bekijken die er dan rondlopen. Veel in de meest vreemde kleding met stars en stripes. Wat dat betreft kan hier vrijwel alles.
s'Avonds was er het vuurwerk. Toevallig stonden we met de camper op een groot parkeerterrein precies op de goede plek. Het vuurwerk was prachtig.
Vandaag zijn we doorgereden naar Mesa Verde. Een cultuur historische plek van de oude Anasie indianen. Maar het zwembad lokt ook met temperaturen van ca 35 graden.
We zien wel wat het meest trekt. Morgen gaan we door naar 4 corners [ een soort 4 landen punt] en dan naar Monument Valley [ de plek met de eneorme rotskolommen die o.a bekend zijn van de Marlboro reclames).
De camper went na een weekje gebruik al behoorlijk. Het rijdt als een gewone auto en met de automatische versnelling is het eenvoudig rijden. Alles heeeft nu zo ongeveer z'n plekje en we kunnen het ook weer terugvinden [was in het begin nogal eens een probleem; waar heb ik dat nu weer neergelegd]. Met ons verder alles ook ok. Zolang er maar water voorhanden is gaat het prima.
groetjes WLKS

*PS: Er zijn foto's toegevoegd* ook bij de eerdere verhalen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!