Zion

Door Wiebe, Lianne,Kevin en Stefan in the USA - 17-07-2008 02:47 Vanuit Las Vegas zijn we naar het noorden gereden door de woestijn om uiteindelijk in Zion uit te komen.   Zion. De groene canyon in een wereld van steen en droogte. Het is een canyon die steeds smaller wordt en die door de aanwezigheid van een rivier ook voor een groot deel begroeid is met bomen en struiken.
We staan op een mooie camping lekker onder de bomen [ dus in de schaduw] We hebben de boel wat verkend en gaan de volgende dag met de shuttle het park in.  Je kunt vanaf de camping gratis met een bus door het park. Wij kiezen voor het verste punt en zien dan wel wat we op de terugweg nog meepakken. Bij zo,n busstop starten verschillende trails [wandelpaden] die je kunt lopen. De Riverside walk eindigt letterlijk in de rivier en dan kan je door de rivier nog verder totdat de canyon niet breder is dan 2 tot 3 meter. En dat dan een paar honderd meter steil omhoog boven je. Stefan en Wiebe hebben een stuk door de rivier gelopen totdat de rotsen smaller werden.



Op de terugweg nog bij de Esmerald Pools een stuk gelopen. De watervallen waren niet zo bijzonder omdat er gewoon te weinig water was.
Met de busreis krijg je een goede indruk hoe de Zion canyon er nu uitziet.
's Avonds een film gekeken op de computer en vroeg naar bed.
Morgen staat Brice op het programma. Daar kijken we wel naar uit omdat het heel bijzonder moet zijn en ook wat hoger ligt waardoor de temperaturen war dragelijker zijn 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan