Yosemite Park en VEGAS

Door familie J.J.ter Beek - A long time ago Op donderdag vertrokken we per taxibusje naar het Verhuurbedrijf van Campers in Oakland.
Een heel gedoe voordat we konden vertrekken, eerst verplicht een video kijken, allerlei papieren doorlezen en handtekeningen zetten.
We kwamen vast te zitten in het verkeer om de stad uit te komen. Enfin, echt een vuurdoop voor Jan Joost. Zowel het rijden met een Automaat als met zo'n groot bakbeest was best even wennen.
Pas om half 9 op de camping in Yosemite Park. Dus veel langer dan de routebeschrijving van het verhuurbedrijf.
De camping is van alle comfort verstoten. Eén kraan met drinkwater, geen douches. Wel toiletten, that's it. Geen telefoon- of internetbereik. Echt het amerikaanse Wildlife gevoel.
Allemaal mensen die een hike (trektocht) gaan maken. Rangers met zo'n rechte cowboyhoed op hun hoofd. Een hele ervaring. Iedere kampeerplek heeft een eigen "bearlocker"(grote ijzeren bak waar alle spullen in moeten, die aantrekkelijk zijn voor beren. Zoals: eten, afval, cosmetica en Tandpasta!!). Tevens heeft ieder een eigen vuurplaats, waar men 'smorgens al begint te stoken.
Dus....hoewel er geen brand is in Yosemite, ruikt het hier behoorlijk rokerig.
Vrijdag 4 juli:
een wandeling gemaakt naar een 10tal Sequioa's, midden in het bos. Indrukwekkend!
Zondag: 6 juli
Vertrek naar Las Vegas. We moesten de Tioga-pas oversteken, voordat we Yosemite Park uitwaren. We waren gewaarschuwd voor smalle, bochtige weggetjes. Viel reuze mee, wel indrukwekkende "close-encouter"bergen. Na 80 miles begon de WOESTIJN. Het zag er best lieflijk uit, vanuit de camper, maar als je uitstapte besefte je pas dat je echt in de woestijn was beland.
De rit ging dwars door Las Vegas, maar het waS een 8baans snelweg. Dus het ging vlot. Om half 7 op het RV Park, dwz een immens grindveld, met er tussen kleine stroken gras met palmbomen.Temperatuur: 110 graden Fahrenheit, dus om en nabij 40 graden C.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!