DAG 6, vrij. 27 juni- Helicoptervlucht Grand Canyon & Monument Valley

Door Fam. Mac - A long time ago Lekker geslapen onder die slaapzakken. Het is uiteindelijk 7 C geworden. Ook in de ochtend is het nog koel maar rond 9 uur begint het alweer aardig warm te worden.
We hebben een helicoptervlucht van 50 min. geboekt en we hebben er ontzettend veel zin in. Het is eigenlijk de meest spectaculaire manier om de Grand Canyon te bekijken (alhoewel de vele uitkijkpunten die we later op de route tegenkomen ook allemaal zeer de moeite waard zijn).
Om 10 uur stijgen we op en het is al meteen fantastisch. Beneden ons zien we dan nog naaldbomen maar als we dan over de rand (South Rim) de Grand Canyon invliegen gaat je hart wel even wat sneller kloppen....het adembenemend mooi !!!Vanuit de helicopter stappen we weer in onze camper en rijden Grand Canyon National Park in. We zitten nog helemaal na te genieten. Top-ervaring !
Maar ook op de verschillende uitkijkposten zijn de vergezichten echt geweldig mooi.
We stoppen even bij de Tovar Lodge en gaan vandaar uit door Kaibab National Forest richting Monument Valley.

Vanaf Kayenta omhoog rijden we de staat Utah in. In de verte zien we de bekende rood-oranje rotsformaties verschijnen. Alweer zo bijzonder. Wat een ontzagwekkende natuur heeft de U.S. toch! We stoppen langs de weg om foto's te maken en rijden dan naar onze camping die midden in dit Navajo-landschap blijkt te liggen! Zo mooi dat we meteen besluiten een extra nacht bij te boeken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.