DAG 10, 11 en 12, di. 1 t/m 4 juli - Bryce Canyon National Park

Door Fam. Mac - A long time ago Dinsdagochtend besluiten we om via een 'omweggetje'  (1,5 uur- maar dit soort afstanden betekenen helemaal niets hier in de Verenigde Staten en eerlijk is eerlijk: we beginnen er ook aan te wennen) nog even een Walmart aan te doen in Richfield om boodschappen in te slaan voor de komende week. Van daaruit met een 'opgetopte' camper richting Ruby's Inn in Bryce Canyon National park.

Weer rijden we de scenic route en weer is het één en al ruimte. Bij aankomst parkeren we de camper tussen de naaldbomen en gaan eerst het terrrein verkennen. We halen vast informatie op over het park en de hiking-trails die je er kunt lopen. Het is een mooie campground in 'log-cabin' stijl en alles is, zoals gewoonlijk hier in Amerika, weer supergoed geregeld. Shuttle-bussen rijden dagelijks om de 20 minuten naar verschillende punten in Bryce Park. 

Als het donker wordt maken we een kampvuur en steken de BBQ. aan. Daarna nog even naar het winkeltje om bacon & eggs te halen. Morgenochtend maar eens een echt stevig Amerikaans ontbijtje op tafel zetten.

De volgende ochtend slapen we eerst uit, eten dan -geheel tegen onze gewoonte in- eieren met spek (zálig, zo in de buitenlucht) en nemen dan de shuttle naar het Visitors Centre. We bekijken een film over het ontstaan van de Bryce Canyon en opteren voor de Navajo-loop.


De trail leidt ons door de roze-oranje Canyon naar beneden door smalle doorgangen. Gek idee dat dit ooit, in de tijd van de Dinosaurissen, helemaal onder water heeft gestaan. Er worden zelfs nog schelpen gevonden hier!Donderdagochtend gaan Robin Jane en Arden zwemmen en in de middag nemen we de shuttle naar Sunset point. We willen vandaag de Rim-trail lopen

zodat we nu dan van boven de Canyon in kijken en ook de paden kunnen zien liggen waar wij gisteren gelopen hebben.
Het is een heerlijke wandeling. We zien grote aasgieren en veel eekhoorntjes. En het uitzicht is magnefiek. Vooral de kleuren, zo aan het eind van de dag, lijken zich te verdiepen van zacht oranje naar diep roze-rood.

We nemen de laatste bus terug naar de Campground en lopen nog even naar de Outdoor-afdeling van de winkel om twee Camelbaks te kopen voor Robin Jane en Arden. Jeff had ze gisteren al zien staan. $ 75 per stuk. Even gauw opgezocht op internet wat ze in NL. kosten. 80 euro per stuk. Geen slechte koop dus!

Dan lekker genieten om het kampvuur en nog even een lesje kompas lezen aan de hand van de sterren van Jeff.

Mooie, heldere avond.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!