Newport (29-6)

Door Ina, Pepijn & Kids - A long time ago

Vandaag staat weer een reisdag op het programma, en omdat ik graag rond 10:30 in Newport wil zijn, gaan we vroeg op weg. We rijden een stuk de I95 en gaan vervolgens via binnenwegen naar Newport. Newport is een stad op een eiland in Rhode Island. Daar aangekomen rijden we eerst een rondje om een indruk te krijgen. Het is een chique stad, veel mooie zeilboten en bijpassende huizen (of omgekeerd). We vinden een parkeerplaats (dat was niet moeilijk, er zijn er genoeg hier) en krijgen van de parkeerwacht te horen dat we wel dubbel moeten betalen: onze motorhome is zo groot dat we 2 parkeerplekken innemen. Of we wel weten dat het duur gaat worden. Tsja, zoveel andere opties zijn er niet, vraag ik hem. Nee, inderdaad, als we het maar weten. Duzzzz…..

Ik vraag hem meteen of hij weet waar ons (mijn) doel van de dag is: de farmersmarket die iedere zondag hier zou moeten plaatsvinden. Hij weet wel van een markt die vroeger een stukje verderop gehouden werd, maar die is volgens hem verplaatst. In het visitorscenter weten ze er zeker meer van. Goed, op naar het nabij gevestigde visitorscenter, waar we te horen krijgen dat die markt niet meer bestaat. Jammer. We lopen langs het water en komen bij een klein shoppingcenter uit, waar een koffieshop zit. Eindelijk kan Ina weer een cappuccino drinken. Lasse neemt een lemonade, Malte een chocolademelk. We nemen er prima ontbijtsouflés bij. Na dit late ontbijt lopen we door het historische deel van Newport. Mooie oude huizen, aardige, zeer op toeristen gerichte winkels en hier en daar daadwerkelijk trottoirs! In een zijstraat komen we langs een oude begraafplaats met graven uit de 18e en 19e eeuw.

Na de middag rijden we verder richting Cape Cod. We nemen lange tijd een binnenweg en komen langs mooie plekjes. Rhode Island moet prettig leven zijn. Doordat we de binnenweg nemen kunnen de jongens weer doorgaan met het tel spelletje. We stoppen nog om wat boodschappen te doen, en gaan verder op onze weg. We moeten naar verloop van tijd weer de snelweg op, die al snel naar de Bournebridge leidt. Het is een 4 baans brug, maar de rijbanen zijn erg smal voor mijn gevoel. We komen gelukkig heelhuids aan de overkant en zijn nu officieel op de Cape. We pakken de routebeschrijving er bij en rijden direct naar de camping toe.

De toegewezen plek is even tegenvallen: dicht bij het badhuisje, direct aan de doorgaande weg door het park (overigens zal later blijken dat bijna alle wegen doorgaand zijn: het park is eenrichtingsverkeer en om uit het park te komen moet je helemaal rondrijden). De plek is klein en de staplaats is geasfalteerd. We hoeven geen blokken te gebruiken om de camper recht te zetten, de plaats is volledig “level”. Ik sluit water en stroom aan terwijl de jongens met de bal op het basketballcourt in de weer gaan. Ina haalt het kleedje en de kaarzen voor de tafel tevoorschijn. Het is al tijd om de BBQ aan te doen, en ik ga de keuken in om vandaag “glazed yams” als bijlage bij de steaks van de grill te maken.
(NOTE: door gebrek aan internetverbinding en zin loop ik achter met de reisberichten. Ik probeer dit vandaag in te halen)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!