Banff

Door Ate en Dirkje Lindeboom - 18-07-08 04:45


Op woensdag 16 juli zijn we naar het Banff National Parc gereden. We hebben onderweg een stop gemaakt bij de Giant Cedars. We zagen bomen van 800 jaar oud en dat maakt je weer duidelijk hoe klein de mens is invergelijking met de natuur. Wat ons steeds weer verbaast in Canada dat alles hier zo netjes is en zo goed verzorgd. Overal mooie verharde paden en goede voozieningen.
Daarna kwamen in het Glacier National Parc met als hoogtepunt de Rogers Pass.
Het was een hele mooie autorit, we zagen hele hoge bergtoppen die heel mooi uitkwamen tegen de felblauwe lucht.
Ook kwamen we in een andere tijdzone en moesten we de klok een uur vooruit zetten, een korte dag dus.
Het Yoho Parc was het volgende doel. In dat park reden naar het Emerald Lake, een meer met een prachtige blauwe kleur. Het water bevat een stof die er voor zorgt dat het water, zeker als de zon schijnt, heel mooi blauw doet kleuren. Het smeltwater neemt vanaf de bergen die stof mee, genaamd silt, die dat bewerkstelligt.
Het water heeft dat gebied mede gevormd, dat was heel duidelijk te zien aan de Natural Bridge. Het water sroomt daar onder de rotsen door, een weg ingeslepen door de kracht van het water.
De laatste stop was bij een hoge waterval, de Yakkakkaw Falls. Hij leek erg veel op de Brdal Vail Fallvan Yosismite. Al met al , het was allemaal erg mooi om te zien.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie