Yosemite

Door Klaas Wilma Marit Tessa - A long time ago
Voor de eerste keer op een camping zonder internet. Dat is even balen….. Vanmorgen zijn we vertrokken en reisden over de Tiogapas naar de Yosemitevallei. Prachtige tocht door een geweldig mooi landschap. Regelmatig stops gemaakt. Vanmiddag meteen de vallei ingedoken en de eerste waterval van nabij bekeken, de Bridalveil Fall (bruidssluier-waterval). Mooi hoor.
Daarna zijn we naar de grote centrale parkeerplaats gereden. Onderweg daar naar toe opeens een brul van Marit. “Beren!!” En ja hoor , in het bos een beer met twee jonkies. Zo goed en zo kwaad als het kon de camper aan de kant gezet en proberen te filmen en te fotograferen. Het resultaat moeten we nog bekijken. Toch wel een prachtige ervaring hoor.
Bij het Visitor Center hebben we informatie gehaald over het huren van fietsen en over wandelingen. Morgen gaan we de valley goed verkennen. Mijn eerste indruk is dat het hier echt erg mooi is. Overmorgen (donderdag) willen we de enorme bomen (seqoia’s) gaan bezoeken.We hebben er zin in. Over een kleine week zitten we al weer in Hoorn. De tijd gaat hard.
Op deze camping blijven we drie nachten. Het is hier niet echt schoon. Het is de minst leuke camping tot nu toe. Alles is oud en shabby. Vies sanitair. Gribus!  En wij hebben het er hier niet schoner op gemaakt. Bij het legen van de septictank schoot de afvoerslang van de koppeling met als gevolg de inhoud van drie dagen menselijke drek op straat! Dat rook niet zo vijn maar achteraf kan ik erg smakelijk om lachen hoor.
Het zwembad is echter wel weer lekker. Dat ligt 200 meter verderop bij een complex lodges.
Ach ja het is geven en nemen in het leven.
 
Groet,
Klaas
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!