maandag 21/7

Door Familie Volker - 25-07-2008 08:04  

We pakken ons boeltje op tijd op en zoeken eerst een supermarkt. Het wordt Albertsons in Spokane Valley. Hier is alles weer voorhanden dus we pakken de koel- en vrieskast weer lekker vol. Daarna op pad naar Lake Roosevelt, een stuwmeer in de Columbia River. Dit stuwmeer is ruim 200 km. lang en is gerealiseerd tijdens de crisisjaren als werkgelegenheidsproject, voor beheersing van de Columbia River, voor irrigatie van het omliggende droge landschap en last but not least voor de stroomopwekking. Destijds de grootste stuwdam ter wereld waaraan tegelijkertijd ruim 7.000 mensen hebben gewerkt. Een megaproject. Onderweg weer een schitterende route door cowboy en indianenland. De heuvels zijn dor en droog waar niet geïrrigeerd wordt. Wat wel water krijgt is erg vruchtbaar. Graan, weilanden, fruit; er groeit van alles als er maar water toegevoegd wordt.

Met dank aan onze Lanoo reisgids van noordwest USA vinden we een schitterende kleine camping met privéstrand en verder weinig voorzieningen. Het ligt erbij zoals een oase in de woestijn. Op deze camping denken we het wel twee dagen uit te kunnen houden. In de berm langs de weg die naar onze camping leidt zien we ons eerst wild in de USA; een hert.

Omdat er geen firewood op de camping verkrijgbaar is rijden we nog even naar de Safeways in het dorp. We schaffen gelijk twee pakketjes aan. Gelukkig zijn de kersen ook in de aanbieding. Dus we nemen een flinke voorraad mee. Ze zijn dan wel vreselijk duur maar ook de allerlekkerste ooit gegeten; so who cares!!

We willen voor het geval dat ook nog even tanken. We zien drie tankstations maar ze zijn dicht (for sale, for rent of gewoon dicht). Morgen maar eens verder informeren. Er zal ongetwijfeld ergens een tankstation te vinden zijn met zoveel auto's in de buurt.


 

Als we de camper op de plek hebben eten we snel een boterham en dan gaan we natuurlijk naar ons strand. Hier vermaken we ons prima met de frisbee, een balletje, het luchtbed, onze boeken en ons goede humeur. Het is weer heerlijk weer.

's Avonds genieten we van de spareribs die we op de bbq bereiden en daarna een potje yatzee. Omdat het hier al “redelijk”op tijd donker wordt blijft het vandaag bij één potje. Kortom, het is weer genieten voor de familie Volker. 's Avonds blijft het wel heel lang erg warm. Dus zetten we alles zoveel mogelijk open en slaapt Thom op de bedbank. Dit blijkt prima te werken want we houden het vol tot 9 uur.

Het weer: heel zonnig en heel warm (ruim dertig graden).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan