woensdag 23 juli

Door Familie Volker - 25-07-2008 08:08  

Ondanks dat het gisteren voor ons doen redelijk laat is geworden zijn we vanmorgen toch vroeg wakker.

Nog maar één week te gaan. Het nomadenleven bevalt Clemens en Anja nog prima maar vooral Thom vindt het niet héél erg dat we nog maar één week te gaan hebben.

Clemens reserveert alvast de volgende camping en om 9.30 uur vertrekken we richting de KOA campground in Winthrop.

Onderweg verandert het landschap al snel van een dor en droog gebied in een bosrijke omgeving. Met name als we iets meer op hoogte geraken. Als we later weer afdalen richting Winthrop wordt het weer een droger landschap. Tijdens de rit komen we nog door een indianenreservaat; Colville.

We zijn telkens weer verbaasd hoe snel het landschap hier kan veranderen en hoe uitgestrekt het is. Het rondtoeren verveelt dan ook nog helemaal niet.

De camping ziet er prima uit en als eerste gaan we eens lekker douchen. Dat is lekker, het vuil en stof van de afgelopen dagen schrapen we er zo in no time weer vanaf. Daarna is het tijd voor een lekker gebakken eitje (of twee) voor de liefhebbers. En die zijn er voldoende.

Vervolgens hebben we de keuze; of met de shuttle bus naar het dorp of zelf wandelen. Het is een tochtje van ongeveer een half uur wandelen dus kiezen we, sportief als we zijn, voor het laatste.

Winthrop is een dorpje dat volledig in westernstijl is gebouwd. Houten huizen, beschilderde reclameborden, houten trottoirs, wafelijzers, heel veel héél stoere motoren, een creek die evenwijdig aan de hoofdstraat stroomt. Kortom, hier zijn we echt in het wilde westen. Het is hartstikke leuk om hier rond te slenteren. En dat doen we dan ook. In de middag bestellen we een kop lekkere hete koffie en voor Thom en Marc is er een selfmade ice-cream. Ook maken we veel foto's want elk pandje ziet er weer super fotogeniek uit. Ondertussen gaan we nog even langs de visitor information, om te zien wat er allemaal nog meer te beleven is in het dorp. Er is van alles mogelijk, zoals wandelen naar een skiresort, fietsen, kanovaren/kajakken. Kortom, het moet wel lukken om ons verblijf hier “zinvol” te verlengen.

Op de terugweg stoppen we bij de pizzeria, vlakbij de camping. Dit ligt langs de doorgaande weg, aan de rand van het dorp. Maar dat is aan de klandizie niet te merken. Het is er lekker druk en het eten smaakt dan ook prima. Blijkbaar zitten de eitjes nog wel een beetje in de weg want het is eigenlijk teveel van het goede. Ondanks dat we medium pizza's hebben besteld.

Op de camping spelen de boys nog een spelletje poolbiljart en repareert Anja, de het knuffelkonijn van Marc, een souvenir van onze eerste Canadareis. En dan is het alweer tijd om te gaan slapen.

Het weer: het begint zonnig, later af en toe wolken en een paar spatjes regen. In de middag klaart het weer helemaal op en is het zonnig en warm. Max. temp. circa 27 graden.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan