donderdag 24/7

Door Familie Volker - 25-07-2008 08:11  

Als we wakker worden staat het zonnetje alweer hoog aan de hemel. Tijd om op te staan dus. Vandaag blijven we lekker in de buurt dus we hoeven ons niet te haasten. Dat is ook weer lekker. Na ons ontbijtje en de douche voor de liefhebster gaan we om ongeveer half 11 op pad. Bestemming, na raadpleging van de receptiedames van de camping, is Patterson Lake. Dit is lang niet zo druk als Pearrygin Lake, dat ons gisteren werd aanbevolen door de dame van het plaatselijke VVV-kantoor. En dat blijkt. Patterson Lake is heerlijk rustig. Afgezien van de Lodge ter plaatse met haar bezoekers is er weinig drukte. Hier en daar een vissersbootje en dat is het dan wel. We huren voor Thom en Marc elk een kajak en Anja en Clemens gaan samen in een Canadees. Lekker relaxed peddelen we zo een eindje weg. We zien nog enkele bold eagles en genieten van de omgeving. Omdat Marc te ver naar voren zit en daardoor extra moet werken stoppen we na een half uurtje om dit even recht te zetten. Daarna gaat het peddelen voor Marc een stuk gemakkelijker maar de vermoeidheid slaat wel toe. Thom peddelt alsof hij nooit anders heeft gedaan en als de rest al wil omkeren i.v.m. de tijd en de pijnlijke armen van Marc, vaart hij nog een flink stuk door. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Maar we komen vrijwel gelijktijdig allemaal weer aan bij onze start en finishplek. En we leveren de spullen dan ook weer keurig in en we rekenen af.

Daarna gaan we naar Sun Mountain Lodge voor een lekkere (hopen we) lunch. Eerst is het even zoeken naar de juiste ingang van dit complex (het biedt onderdak d.m.v. appartementen en hotelkamers en ook op weg naar de diningroom zien we heel veel faciliteiten. Hier zouden we ons zomaar een paar dagen prima kunnen vermaken! De lunch is weer heerlijk. Voor de boys een patat met kipvingers (Thom kijkt wel een beetje sneu omdat het “maar” een kindermenu is) en voor pa en ma een burger met friet. Het smaakt ons allemaal weer prima en we kunnen er daarna wel weer een tijdje tegen. Kortom, tijd voor een goede wandeling. Sun Mountain kent diverse routes van licht tot zwaar. Zowel wandelroutes als bikeroutes en horseroutes. Er is een coral vlakbij. Ondertussen is het wel erg warm dus maken we de wandelroute maar niet al te gek. We wandelen eerst via de Sunnysideroute en de Lakeview route naar het Patterson Lake.
Daarna via de openbare weg, waar we moeder ree en twee jongen net voor ons zien oversteken, naar de Beaver Pond, waar we nog wat ganzen op de foto zetten. Daarna nemen we de shortcut naar de Sunnyside route en wandelen terug naar de camper. Ondertussen gloeien we allemaal want de zon spaart ons niet. Maar dit wordt rijkelijke beloond doordat een hert bij de parkeerplaats ons opwacht en ons min of meer begeleidt naar onze camper. Een geweldig gezicht, dus dat moet ook even op de foto worden vastgelegd.

Daarna rijden we rustig terug naar de camping. Clemens ziet wild, stopt, pakt de camera en.... komt tot bezinning. Het blijkt een schimmel, in de wei, langs de kant van de weg. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Op de camping aangekomen is het voor Thom en Marc hoog tijd om te gaan zwemmen. Maar eerst spelen ze nog een potje pool. Je bent nooit jong genoeg om in de kroeg te biljarten.......

Daarna nog heerlijk zwemmen, douchen en dan is het tijd voor het vuurtje. Vandaag met mais (wordt popcorn, hopen we), marshmallows en een Rainbow Flame stick. Hoe dit afloopt vertellen wij u de volgende keer.


 

Het weer: heerlijk warm en zonnig. Ideaal vakantieweer.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan