Canada Day 1 juli

Door Familie Volker - 05-07-2008 05:19  

Dinsdag 1 juli 2008

Vandaag is het Canada Day. Een nationale feestdag in Canada. Op de camping is hier niet veel van te merken. Enkele huisjes zijn bezet en er staan nog twee rondreizende campers. De eigenaren van de vaste staanplaatsen lijken niet aanwezig. 's Morgens doen we eerst even lekker kalm aan. Eerst maar eens bijkomen van de lange tocht van gisteren. Om 10 uur melden we ons maar eens bij de receptie om te zien wanneer de orca zoektocht kan beginnen. Hier horen we dat de boot voor deze tochtjes nog niet klaar is voor het seizoen. Dit betekent dat we vandaag-morgen niet in de buurt van Sayward terecht kunnen hiervoor. Een alternatief is Telegraph Cove. Hier varen ze wel en we kunnen morgenochtend mee. Klein nadeeltje. Telegraph Cove ligt ongeveer 1,5 uur rijden noordelijker. Maar je moet er wat voor overhebben dus boeken we de trip.

De rest van de dag vermaken we ons een beetje op de camping, gaan we Sayward verkennen en genieten we van de beste halibutt burger (Anja) van het westelijk halfrond. Hier komen ze zelfs met bussen vol vanuit Nederland om van te genieten aldus miss Kelsey Bay 1967. Eerlijk is eerlijk, ook de hotdog en Deluxe Cheese burger waren van zeldzaam hoog niveau. Overheerlijk. Gelukkig hebben we nog net genoeg cash om af te rekenen. Klein probleempje, met plastic kun je hier niet betalen, er is geen geldautomaat en de knip is verder zo goed als leeg.

Ook spreken we nog een mevrouw van het bezoekerscentrum annex winkeltje. Zij vertelt dat dit het tweede jaar op rij is met te lage temperaturen in het voorseizoen. Dit is te merken aan de orca's, die hebben zich nog niet laten zien. Vorig jaar hebben ze een groep van 114 orca's voorbij zien trekken!!! Dat moet een geweldig gezicht zijn geweest. Ook vertelt ze van een Nederlands stel die hier ook een huis bezitten waar ze in de zomerperiode veel verblijven. Ze hebben net de week hiervoor deelgenomen aan een bergloopwedstrijd over 23 kilometer naar de top van een van de bergen bij Sayward. Jammer, zijn we net een week te laat :) (grapje).

Om de dag in stijl af te sluiten maken we nog een gezellige (niet volgens Thom en Marc, die vinden dit niks, willen nooit meer met ons op vakantie) wandeling in de buurt van de camping. Marc trekt later nog wel bij. Thom niet, die gaat boos naar zijn bed.


 

Weer: redelijk zonnig, in het binnenland 25 graden, maar aan de kust kan het jasje aan.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan