maandag

Door Familie Volker op 12-07-08 23:43  

Maandag 7 juli 2008

Volgens planning trekken we vandaag door naar Cache Creek. Camping Brooks.

Een niet al te lange etappe van ongeveer 200 km. We rijden verder op route 99, de Sea to Sky highway. Onderweg komen we nog door een indianenreservaat. Pemberton Ind. Reserve. De huizen zijn veelal niet al te groot en niet in al te beste staat. Wel staat overal een flinke auto voor de deur. Dat is hier blijkbaar wel een basisbehoefte. Gelet op de conditie van de wegen en de onderlinge afstanden is dat overigens heel begrijpelijk.

Het is opnieuw een prachtige omgeving. Bergen, veel bos (waarin overigens opvallend veel dode bomen), veel “creeks” en de lucht wordt steeds blauwer. Ook komen we nog voorbij enkele mooie meertjes. Af en toe wijken we even uit zodat we achteropkomend verkeer voorbij kunnen laten gaan. Onze bolide is nl. niet al te snel.


 

Onze volgende halteplaats is Cache Creek op een kruispunt van doorgaande wegen. Highway 97, de Cariboo Highway, die vroeger is aangelegd ten tijde van de goldrush, en highway 1 (Trans Canada Highway) die helemaal van oost naar west Canada loopt en vele duizenden km's lang is. We realiseren ons dat we al twee keer eerder aan deze weg gekampeerd hebben maar dan vele km's verderop (Revelstoke en Calgary). Een grappig idee. Camping Brooks heeft een zwembad en de camper staat nog nauwelijks stil of Thom en Marc liggen al in het water. Heerlijk toch. Anja en Clemens hebben nu eindelijk even tijd om zelf een boek te lezen. Hier was nog niet veel van gekomen. Gelukkig kunnen we weer heerlijk buiten zitten.

De omgeving is intussen flink veranderd. Cache Creek ligt in de regenschaduw van de Coast Mountains en afgezien van de geïrrigeerde stukken land is het dor en droog. We wanen ons al weer een beetje in Nevada-Arizona. Daar lijkt het landschap wel op.


 

Vandaag is het ook weer flink tijd om boodschappen in te slaan want de voorraadkast en de koelkast zijn nagenoeg leeg en dat reist niet prettig natuurlijk. De lokale supermarkt is niet al te rijk gesorteerd dus rijden we ook nog maar even naar Ashcroft. Daar is een flinke supermarkt, echter we arriveren net voor sluitingstijd. Toch hebben we nog voldoende tijd om de meeste benodigdheden in te slaan en met de verjaardag van Marc voor de deur is dat natuurlijk ook niet onbelangrijk!


 

Voor het slapen gaan worden de laatste marsmallows boven het kampvuur klaargemaakt. Marc gaat daarna als eerste naar bed en valt in no-time in slaap. Dit komt goed uit want zo hebben wij nog even de tijd om de camper te versieren met slingers die we in Victoria al hadden gekocht.


 

Temperaturen weer oke. Max. ongeveer 28 graden. Opnieuw droog en vrij zonnig, na een bewolkt begin.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden