woensdag 9 juli

Door Familie Volker - 13-07-2008 05:28  

Woensdag 9 juli 2008

Vandaag trekken we door naar Well's Gray provincial park. 's Morgens bij vertrek is het al lekker warm en zonnig. Dat ziet er goed uit. We hebben ervoor gekozen om niet via 100 Mile House te rijden. Omdat we nog flink wat boodschappen moeten doen denken we hier in Kamploops beter te kunnen slagen. Dus volgen we de Trans Canada Highway. Deze is prima begaanbaar en het uitzicht is af en toe ook geweldig. Het landschap is nog steeds dor en droog. Behalve op plaatsen waar beregend wordt. De kleur groen is dan als het gras bij ons. Als het tenminste voldoende regent. Dat valt hier meteen van verre op. Wat ook opvalt is dat er heel veel sparren (of dennen?) doodgegaan zijn. Als we moeten schatten dan gaat het wel om bijna de helft van de bomen. Een hele trieste aanblik die we de rest van BC te zien krijgen. Het schijnt dat sinds een jaar of twee een virus hiervoor verantwoordelijk is. De sterfte heeft betrekking op één boomsoort. Doodzonde, zeker in de drogere gebieden want je vraagt je af wat het voor de bodem betekent als alle bomen hier verdwijnen. En die kant lijkt het wel op te gaan.


 

In Kamloops vinden we al snel een tankstation. Een grote supermarkt vinden duurt langer. We moeten de halve stad door. Maar dan vinden we ook weer een echte supermarkt waar van alles verkrijgbaar is. En de bakery is ernaast dus daar gaan we gelijk ook maar naar toe. Voor de kant en klaar barbeque moeten we nog even naar de Canadian Tyre en de supermarkt eigenaar is zo vriendelijk de weg even voor ons uit te tekenen. De weg terug naar Yellowhead highway gaat minder voorspoedig. Even niet opletten en we moeten weer een paar keer draaien met onze 30-voeter. Dat schiet lekker op. Twee uur later zitten we weer op de “snelweg”.


 

Vlak voor Well's Gray is het tijd voor een kopje koffie. De zon schijnt nog volop. Een uurtje later, als we inmiddels in het park zijn wordt het al behoorlijk bewolkt. Onderweg stoppen we nog voor twee watervallen. Spahat Falls, slank, sierlijk en hoog en de Dawson Falls. Breed, niet zo hoog en het stikt er van de muggen. We rennen terug naar de camper om niet opgevreten te worden. Ondertussen is het ook nog beginnen te regenen. Zachtjes, en dat wordt allengs harder. De derde en beroemdste watervallen laten we daarom nog maar even links liggen. We gaan door op een gravelroad. Dat schiet niet erg op (gelukkig houden we alle kopjes en schoteltjes heel, ondanks het heen en weer schudden door alle kuilen in de weg) en in de stromende regen bereiken we Clearwater Lake campground. Plaats van bestemming vandaag. Althans dat was de bedoeling maar de camping is al vol. Gelukkig ligt False Creek campground er naast en daar is nog volop plek. We mogen zelf een plekje opzoeken en daarna wordt je geacht om het geld en het nummer van de gereserveerde plek in een envelop te stoppen en in de daarvoor bestemde bus te deponeren.

Later komt de parkranger nog langs of alles oké is en of er nog hout nodig is. Omdat het weer inmiddels redelijk opgeklaard is maken we maar gebruik van deze service. Het hout wordt afgeleverd naast de firepit. We hoeven het alleen zelf maar aan te steken.

Terwijl de rest zich vermaakt in de camper gaat Clemens nog een beetje de buurt verkennen. Beide campings liggen in elkaars verlengde en zijn eigenlijk 1 terrein. De Clearwater river stroomt vlak achter de camper langs. We zitten op loopafstand van Clearwater Lake en bij het begin daarvan is een prachtige hike langs het meer uitgezet en kun je ook kano's huren. De plannen voor de volgende dag zijn daarmee eigenlijk al gemaakt.

Ondertussen had Anja al overheerlijke chili klaargemaakt in de camper dus tijd om aan te schuiven. Omdat het hier op de camping ook stikt van de muggen eten we maar lekker binnen. Overigens was het buiten ook al redelijk fris geworden, maar het bleef droog dus de fire pit kon nog wel even aan.


 

Weer: prima start, zonnig, richting 30 graden. In de loop van de middag bewolkt, regen, nog meer regen en daarna klaart het wel op. Het bleef echter wel fris.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan