zondag 13 juli

Door Familie Volker - 19-07-2008 06:21  

Zondag 13 juli

Vandaag is het de bedoeling dat Thom en Anja gaan shoppen in de West Edmonton Mall. Clemens en Marc willen een mountainbike huren en Edmonton per fiets verkennen. Helaas lukt deel 2 niet. De camping stond nog in het “boekje” inclusief fietsenverhuur maar dat was helaas niet meer het geval. West Edmonton Mall verhuurt geen fietsen want als mensen weggaan wordt er niet geconsumeerd, dus da's niet handig. In de vakantiegidsen over Edmonton vinden we niets over mtb-verhuur en op zondagmorgen ergens in Edmonton zoeken naar een fietsenverhuurder lijkt ons onbegonnen werk. Dus gaan we samen WEM verkennen. En dat is ook best gezellig. We zijn er op tijd, het is nog niet te druk en keuze genoeg. Er schijnen 800 winkels te zijn, een schaatsbaan, een zeehondenshow, een schip, een superzwembad waar tegelijkertijd 5.500 mensen in kunnen, hotels, tig restaurants en fast food ketens. Kortom, er is van alles. Onderweg komen we nog een midgetgolfbaan tegen. Om toch nog enigszins sportief bezig te zijn (ahum) gaan Marc en Clemens daar maar een potje spelen. Het is overigens wel een prachtig aangelegde baan met sprookjesfiguren, geluiden, tijdmachines, waterpartijen, zitjes, bomen. Kortom, het ziet er goed uit en omdat het redelijk druk is zijn we een tijdje onder de pannen. Ondertussen gaan Anja en Thom shoppen. Dit lukt voor Thom prima, dus zijn dag kan al niet meer stuk.

Daarna gaan we de stad nog even in. Edmonton wordt doorsneden door de North Saskatchewan River en de oevers vormen een gigantisch park in de stad. Leuk om even rond te wandelen. Althans, volgens Anja en Clemens. Thom en Marc hebben daar toch wat andere gedachten bij.

Hoe dan ook, je krijgt er wel honger van en die stillen we in de Boston Pizza. Hier is het gezellig druk en het eten is heerlijk.

Terug op de camping gaan Thom en Marc totdat het donker is nog American Football spelen met andere kids op de camping. Het is een leuk spel. In plaats van tackelen volstaat aantikken. Bovendien is het een prima manier om het engels bij te spijkeren. Af en toe kunnen ze pa en ma al van alles uitleggen en snappen ze het beter/sneller dan de oudjes. Da's lekker handig!

Het weer: in de WEM merken we hier weinig van. Daarna lekker zonnig en ongeveer 24 graden.

's Avonds is er nog onweer, maar dat zet gelukkig niet erg door.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan