Dag 1: van huis naar San Francisco

Door Familie de Waal - 23-07-2008 04:24 Zo, nu dan het eerste berichtje vanuit de States. Het is al weer even geleden, maar nu heb ik even tijd om wat aan onze weblog toe te vertrouwen.
Zondag lekker op tijd van huis af op weg naar het RAI gebouw. Daar onze auto voor aanzienlijk minder eurootjes geparkeerd dan op de lange P van Schiphol zelf. Ook hier gewoon bewaakt parkeren en met een shuttle tot aan de vetrekhal gebracht. Wel voortaan even de vertrektijden van de shuttle in de gaten houden (kan via de website), want tussen de ritten zit 40 minuten.
Bagage inchecken op Schiphol ging, doordat we onszelf al electronisch ingechecked hadden, ook supersnel. Het boarden ging, als gevolg van de veiligheidsmaatregelen,wat minder snel.
Een kwartiertje later dan geplanned zaten we in de lucht voor de zowat elf uur durende vlucht. Het viel achteraf allemaal wel mee, maar als je in die 11 uur zit heb je het op een gegeven moment wel gehad.
Wel erg mooi uitzicht boven Groenland.

Rond één uur plaatselijke tijd geland en dan door immigration en customs. Ook daar moet je geduld voor hebben. Wat me wel opviel, is dat ze tegenwoordig wat minder nors lijken. Er kan zelfs af en toe een (flauw) grapje af. Rond half drie in de shuttle op weg naar het Beresford Hotel (geen eigen hotel shuttle). Even na drieën gearriveerd en onze kamer betrokken. Allemaal wel netjes, maar wat een wat sleets hotel. Het is maar voor drie nachten, dus daar komen we wel door.
Redelijk vlot het hotel weer uitgegaan om zo snel mogelijk te proberen in ons nieuwe ritme te komen. Eerst even gekeken bij Union Square, waar de nodige merkwinkels gevestigd zijn. Was allemaal wat kleiner dan ik gedacht had, maar wel aardig. Daarna  naar Chinatown gelopen en daar lekker gegeten in een wat smoezelig restaurant, maar daardoor niet minder lekker. 


Na het eten zijn we moe maar voldaan weer teruggewandeld naar het hotel en geprobeerd te gaan slapen. We zijn alle vier regelmatig wakker geweest, maar op dag twee hadden we nog een flink programma en inmiddels heeft de grootste vermoeidheid plaatsgemaakt voor een relaxed gevoel.
Ik kijk of ik vanavond nog aan dag 2 toekom en anders lezen jullie het later wel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan