Dag 2: San Francisco

Door Familie de Waal - 23-07-2008 19:14 Na een wat onrustige nacht als gevolg van de jetlag en een kamer aan een drukke straat (raam moest open blijven anders werd het te heet) lekker op tijd eruit en naar de ontbijtzaal. Het "continental breakfast" bestaat voornamelijk uit croissants, donuts, muffins, melk + cornflakes, fruit en het nodige aan vochtige versnaperingen. Voor de liefhebbers van kaas en vleeswaren is dat even jammer, maar je kan voldoende eten om op kracht de stad in te gaan. Als eerste staat een toer met de cable car op het programma.
). Op de brug zelf moet je wel erg rekening houden met vele collega fietsers (welke niet allemaal even bedreven zijn in de edele kunst van het fietsen) en de nodige wandelaars.


Lekker op de fiets naar de Golden Gate Bridge. Niet al te zonnig, maar gewoon lekker weer.


De Golden Gate in volle glorie


En nu vanaf de overkant

Na het terugbrengen van de fietsen zijn we naar Pier 39 gelopen en naar de zeeleeuwen gekeken. In juli zijn er weliswaar minder dan in augustus, maar toch wel weer leuk om ze daar lui van het zonnetje te zien genieten.

Zonnende zeeleeuwen bij pier 39

Na de Pier op tijd naar het Rainforest Caf'e gegeaan, een erg leuk thema restaurant bij de Fisherman's Wharf. We moesten een beetje op tijd eten, want om ca. 18.00 uur moesten we bij Pier 33 zijn voor de cruise naar Alcatraz, welke ik thuis al geboekt had.


The Rainforest Cafe

's Avonds dus met de boot naar Alcatraz. Erg indrukwekkend om te zien hoe hier mensen levenslange straffen uit hebben moeten zitten. In Alcatraz hebben we een (Nederlandse!) audiotour gehad en een paar kleinere tourtjes door de rangers (Alcatraz is een National Park). Erg interessant allemaal. Na de tours weer terug met de boot (wij gelukkig wel) en met de cablecar terug richting hotel. Een drukke, vermoeiende maar erg geslaagde dag.
Tot morgen!

Hier wil je niet wonen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan