Dag 3: Weer San Francisco

Door Familie de Waal - 25-07-2008 07:45 Na de inspannende dag van gisteren wilden we het vandaag wat rustiger aan doen. We waren wel weer lekker op tijd uit de veren, maar hadden geen dingen gereserveerd, dus niet gebonden aan enig tijdschema.
Na het ontbijt naar Market Street gelopen en vandaar doorgelopen naar het Civic Center met de City Hall.
Wat je in grote delen van San Francisco wel opvalt, is het grote armoede probleem waar men in de States mee kampt. Erg veel zwervers, met daartussen veel schrijnende gevallen. mensen die hun eten uit de vuilnisbakken halen hebben we al een paar keer gezien. Ook slapen ze midden op de stoep, waarbij het moeilijk te zien is of ze nu slapen of dat ze dood zijn. Erg schrijnend en een groot probleem in de States.

De City Hall

Na het Civic doorgewandeld naar Alamo Square. Een parkje waarbij je een mooi zicht hebt op een rijtje bijzondere Victoriaanse huisjes (Postcard Row) met op de achtergrond downtown SF.


Postcard Row

Na Postcard Row hebben we de trolleybus van MUNI genomen om naar Hippie Haight te gaan. Daar kom je in de sferen van de jaren 60. Hier een beetje rondgewandeld en een lunch bij een restaurant Cha Cha Cha. Lekker, maar weer veel.

Winkeltje bij Hippie Haights

Hierop volgend weer de NUMI genomen om naar de Fisherman's Wharf te gaan. Het laatste deel was met een antieke trolley. Bij Pier 39 zijn we het Hardrock Cafe ingegaan.


Dexter bij Hard Rock Cafe San Francisco

Om de memorablia aan de wanden te kunnen bewonderen moet je namelijk consumpties nuttigen. Toch wel leuk om de gitaar van één van je idolen aan de muur te zien, in dit geval Lucille van BB King.


Lucille

Na het Hardrock Cafe nog even over de pier gewandeld, posters gekocht, zeeleeuwen gekeken (alweer) en weer terug gegaan naar het hotel. Onderweg nog twee boeken gekocht (Dexter en ik) en zijn de dames nog even naar een mooie kledingzaak gegaan (zaten wij nog even in het hotel onze blogs bij te werken).
Hierna nog even een pizzaatje gegeten, koffie gedronken in een boekenzaak en daarna weer terug naar het hotel.
Morgen gaan we de camper ophalen. We worden tussen 12.00 en 13.00 opgehaald.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan