Dag 6 (25 juli): Yosemite Park

Door Familie de Waal op
Vandaag naar Yosemite park gegaan. Voor je vanaf Oakhurst het park binnen rijdt, heb je al een kleine 20 mijl bochtige weg gehad (welgeteld meer dan honderd bochten). Dan kom je het park binnen (wij hadden in San Francisco al een jaarpas aangeschaft voor alle nationale parken, dus weinig problemen) en krijg je tot aan Yosemite Village/ Valley nog een paar honderd bochten. Maximum snelheid is over het algemeen 35 MPH (55 km/uur). 
Als eerste stop hadden we een waterval, Bridalveil Fall. Een korte wandeling, en een mogelijkheid wat over de rotsblokken te klimmen. Mooie eerste stop, maar wat weinig water vandaag (eigenlijk ben je al te ver in de zomer om nog veel water te zien vallen). Wel lekker geklommen.
Na dit intermezzo doorgereden naar Yosemite Valley en de wagen op de day use parking gezet. De Valley kan je vervolgens met de shuttlebus verder ontdekken. Eerst even het Visitor Center bezocht in de hoop wat meer inspiratie op te doen, maar de plannen die we hadden zijn door het bezoek niet echt veranderd. Met de bus zijn we eerst gestopt bij de hikingroute naar Vernal & Nevada Falls. Dit was meteen een pittige route om mee te beginnen. Het was flink warm en de weg naar boven was behoorlijk steil. Het was dus zaak om goed naar je lichaam te luisteren. Op tijd even stoppen en veel water drinken.
Anja en Thalassa zijn zodra de Vernal Falls in zicht kwamen gestopt en hebben zich lekker aan de waterkant genesteld. Dexter en ik zijn vervolgens doorgegaan naar eerst de voet van Vernal falls en daarna de boven kant. Voor Anja en Thalassa was alles nog geasfalteerd, maar na hun rustplek was het over met het asfalt en begon het nog zwaardere werk. De beloning was er wel naar. Wat een prachtig stuk natuur en wat een spectaculaire uitzichten. Ik heb geprobeerd om het allemaal goed op de foto’s vast te leggen, maar de werkelijkheid is ook op de foto moeilijk benaderbaar. Je moet er echt middenin staan.
Na de Vernal Falls weer in de shuttlebus gestapt en doorgereden naar de route naar Mirrorlake. De wandeling was niet zo zwaar en het “meer” viel tegen. Ik had een veel groter meer verwacht, maar in werkelijkheid was het niet meer dan een veredelde poel. De foto’s van Half Dome, die in het meer weerspiegeld wordt, zijn daarentegen wel weer mooi.
Na deze wandeling weer terug gegaan naar de parkeerplaats en met de camper weer naar Oakhurst gereden. Thalassa werd letterlijk kotsmisselijk van al die bochten en was blij dat we eindelijk weer beneden waren. We zijn nog even bij de Mexicaan langs gegaan (Thallasa had begrijpelijkerwijs weinig trek) en daarna nog wat boodschappen ingeslagen. Morgen gaan we een ander deel van het park bekijken.

Link naar de foto's: album.zoom.nl/user/sjoerd1964/
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
Wegbrengspecial Apollo. Huur een gloednieuwe camper al vanaf €1 per dag!
Bekijk de special
30% korting op Escape campervans bij ophalen in Miami!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden