Dag 7 (26 juli): Nogmaals Yosemite

Door Familie de Waal - 30-07-2008 05:30
We zijn vandaag iets later opgestaan dan gisteren. Vandaag willen we de grote sequoia’s in Mariposa Grove bekijken. Thalassa mocht i.v.m. de bochtige weg voorin zitten. Dat ging ook een stuk beter.
Bij de ingang wilden we rechtsaf richting Mariposa Grove, maar we werden helaas tegengehouden. We waren te groot en moesten eerst naar Wawona (4 mijl de andere kant uit) om daar vandaan de shuttle te nemen naar Mariposa Grove. De shuttle liet even op zich wachten en reed elke 25-30 minuten richting Mariposa Grove. Wij waren gelijkertijd met een buslading passagiers, dus we hoopten wel met de shuttle mee te kunnen. Dat lukte, ondanks een paar verontwaardigde blikken van mensen die dachten dat ze voorrang hadden om dat ze bij het busgezelschap hoorden, prima.
Ook de wandeling naar de sequoia’s was op bepaalde punten wat zwaarder, maar over het algemeen prima te doen. Wat zijn het toch gigantische bomen! En dan zijn het in dit park blijkbaar nog niet eens de grootste van Amerika. Een aantal van de grote bomen hadden een naam, zoals Grizzly Giant, California Tunnel Tree en Clothespin Tree. Deze namen verwijzen uiteraard naar hun voorkomen. 
Bij de Clothespin Tree (1 ½ tot 2 mijl gelopen) bleven Anja en Thalassa even zitten en zijn Dexter en ik verder gegaan naar Telescope Tree, een nog in leven zijnde holle sequoia, waar je van binnenuit naar boven de lucht kunt besturderen. Een leuke wandeling van nog eens een kleine mijl.
Na de sequoia’s weer teruggegaan naar de parkeerplaats, een ijsje gegeten (stuk goedkoper dan in Nederland) en weer terug naar de camping. Wederom een boeiende dag. We hadden ook op het programma staan om naar Glacier Point te gaan, maar dat hebben we op aanraden van een ranger maar laten varen. De maximale lengte die ze nog toestaan om naar boven te laten gaan is 28 feet en onze wagen is 27 feet. Het moet natuurlijk nog wel leuk blijven.
Morgen gaan we door het park naar Bishop, een tocht van circa 250 mijl, dus op tijd op.

Link naar de foto's: album.zoom.nl/user/sjoerd1964/
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan