Dag 11 (30 juli): Las Vegas via Zion NP naar Bryce Canyon

Door Familie de Waal op
Rond negenen van de camping vertrokken en eerst nog even wat boodschappen ingeslagen. Even na tienen echt goed op weg. Je bent ruim 15 mijl bezig om Las Vegas uit te komen, maar daarna kan je lekker doorrijden over de Interstate 15. Vandaag is een dag waarin we door 3 staten rijden, Nevada, Arizona en Utah. De eerste stop op het programma was Zion National Park. Parkeren in het plaatsje Springdale, daar nog even middageten gemaakt en vervolgens de shuttle naar het park genomen. Tevens een doorrijkaartje gekocht voor de smalle tunnel bij de uitgang van het park. In het park hebben we de parkshuttle genomen voor de Zion Canyon Scenic Drive. Hier mogen alleen de shuttlebussen van het park komen.
Wederom adembenemende natuur gezien. Bij de Emerald pools hebben we een relatief korte wandeling gemaakt. Het was wel weer pittig warm. Omdat we na de wandeling toch een beetje in tijdnood dreigden te komen hebben we besloten met de shuttle weer terug te keren naar het visitor center om vandaar de bus terug naar de wagen te nemen. Met de wagen wilden we nu het park doorkruizen om verder te rijden naar Bryce Canyon. Bij de toegang van het park werd ons echter duidelijk gemaakt dat de tunnel geblokkeerd was en we niet verder konden. De alternatieven waren: wachten tot de tunnel weer vrij zou zijn of ruim 50 mijl omrijden naar Bryce Canyon.
We zijn vervolgens eerst maar even naar de parkeerplaats bij het visitor gegaan en daar heb ik verder geïnformeerd naar de status. Ik kreeg te horen dat de tunnel net weer vrijgegeven was, dus we konden weer verder. Het stukje door het park was weer schitterend en weer anders dan wat we tot nog toe hadden gezien. Dus wederom de nodige foto’s geschoten. Bij de tunnel aangekomen moesten we even wachten tot het verkeer van de andere zijde er door was. Toen wij aan de beurt waren, mocht ik vanwege de hoogte van de wagen in het midden van de tunnel rijden. Nu werd het verkeer aan de andere zijde van de tunnel tegen gehouden. Na de tunnel ook weer de nodige mooie plaatjes gezien,maar je kunt natuurlijk niet overal even stoppen om foto’s te maken. Zo kom je nooit in Bryce Canyon. Na Zion een stuk over highway 89 gereden en wat bizons gezien. De weg was ongelofelijk slecht en je rammelde aan alle kanten door elkaar. Dit hebben we vele mijlen vol moeten houden.
Op een gegeven moment kwamen we gelukkig op Scenic Byway 12, die naar Bryce Canyon ging. Aan deze weg zou ook onze camping moeten liggen, op zo’n 5 mijl van Bryce. Op deze Scenic Byway kom je ook door Red Canyon, een mooi voorproefje op wat ons in Bryce Canyon nog te wachten staat. Uiteindelijk zijn we even na half acht aangekomen op de camping en was er gelukkig nog plaats. Morgen alweer op tijd eruit, want de Bryce Canyon staat op het programma!
Foto's op: album.zoom.nl/user/sjoerd1964/
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
Wegbrengspecial Apollo. Huur een gloednieuwe camper al vanaf €1 per dag!
Bekijk de special
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden