Dag 13 (1 augustus): Van Bryce Canyon naar Capitol Reef.

Door Familie de Waal - 04-08-2008 06:00
Weer op tijd eruit, want we zijn aardig wat van plan vandaag en verwachten nog veel mooie dingen te zien. We gaan verder op de scenic byway 12, die ons eerst door het noorden van Bryce Canyon leidt en daarna nog langs allerlei leuke plaatsjes tussendoor. Waarschijnlijk zijn we gisteren zo verpest dat we niet al te veel tussenstops maken. We gaan nog twee keer de weg af voor plaatsjes die ook mooi zouden moeten zijn, maar wij waren bang dat ze niet veel toevoegden aan onze recentste ervaringen, dus maar weer onderweg. We rijden een flinke tijd door Dixie State Forest en komen rond de lunch bij een informatiepunt. Hier gaan we lekker even eten. Er is daar ook een huisje met informatie over Utah en de nationale- en staatsparken. Zeer aardig geholpen door het paar dat dit informatiepunt runt en genoten van een lekker boterham, bij een aangename buitentemperatuur. We worden gewaarschuwd dat het straks bij Arches NP wel een stuk heter zal zijn. Ook geven ze aan dat Capitol Reef waar we doorheen willen rijden erg de moeite waard is.
Na de lunch weer op stap. De kilometers rollen vandaag maar moeizaam onder de banden weg, dus voordat we Capitol Reef binnengaan, besluiten we dat we een camping voor Capitol Reef gaan regelen en vandaag dus wat minder gaan rijden dan gepland. We zouden eigenlijk bij Goblin Valley State Park gaan overnachten, maar als we ook nog een beetje van Capitol Reef willen gaan genieten, zal dat te laat worden. Dus leuke camping voor Capitol Reef geregeld en vervolgens het park ingegaan.
In het park hebben we de scenic drive genomen en daar weer talloze mooie plaatjes geschoten. Daarna in de Fruita boomgaarden gratis fruit mogen plukken. Wilde je wat meer meenemen, dan moest je wat geld in een box doen. Wat een vertrouwen! Wij hebben wat pruimpjes geplukt en die waar heerlijk, maar warm en zuur. Bij de boomgaard nog wilde hertjes gezien en op de foto gezet.
Teruggekomen op de camping hebben we het barbecuediner van 19.00 geregeld, waarbij we met z’n vieren voor $ 80 heerlijk hebben zitten eten en drinken (bier moest extra betaald worden).  Tussen het regelen van het diner en het daadwerkelijk consumeren ervan, de wagen aangesloten op water, elektriciteit en riool. Helaas bleek de afvoer van de WC niet goed af te sluiten, zodat na het openen van de pijp er een hele straal “zwart water” (=rioolwater) wegspoot. Morgen maar eens bellen met Road Bear om het probleem te laten verhelpen. Ook moest Thalassa even online om te controleren of ze voor haar examen Engels geslaagd was. Dat was ze en met prima resultaten, dus feest!!
Na het diner nog even genoten van een mooie zonsondergang en op tijd naar bed.
Morgen langs Goblin Valley State Park naar Moab.

Link naar de foto's:album.zoom.nl/user/sjoerd1964
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan