Dag 15: Moab (Arches NP)

Door Familie de Waal - 04-08-2008 06:46
Zoals gezegd, ging de wekker vanmorgen om 6 uur!! Tot nog toe de vroegste wake up call. Het is allemaal nog redelijk bewolkt buiten, dus ideale omstandigheden voor een flinke hike (bergwandeling). Om kwart over acht waren we al bij het startpunt van de wandeling. Wederom een verdeling van een mannen- en een vrouwenploeg. Dexter en ik gingen de wat zwaardere hike naar Delicate Arch wandelen en Anja en Thalassa zouden naar het lower viewpoint voor Delicate Arch gaan wandelen. Dit ook i.v.m. de ervaringen die Anja gisteren met de hitte had. De mannen waren zeer tevreden over hun wandeling, want er was boven veel te zien geweest en de wandeling was leuk. De vrouwen vonden hun wandeling maar niets, want het was gewoon langs de weg en er was nauwelijks iets te zien geweest.
Daarna doorgereden naar Devil’s Garden, waar een wandeling naar Landscape Arch op het programma stond. Deze wandeling was iets lichter en ook Anja ging mee. Thalassa bleef in de wagen, want ze had al genoeg rotsen gezien en had geen zin meer om te wandelen. Anja en Dexter hebben een handdoek nat gemaakt in die voor tijdens het wandelen in hun nek gelegd. We zijn gedrieën tot aan Landscape Arch gelopen (een prachtige, op breken staande, boog overigens) en daar hebben we Anja in een mooie schaduwplek achtergelaten. Dexter en ik zouden nog een stukje verder lopen naar Wall Arch, Navajo Arch en Partition Arch. Allemaal weer aparte bogen met hun eigen karakter. We hebben beiden erg genoten van deze behoorlijk inspannende wandeling, maar het duurde wat langer dan gepland, zodat toen we terugkwamen waar we Anja hadden achtergelaten, laatstgenoemde reeds was verdwenen. Ze zou dus wel weer teruggegaan zijn. Aan het eind van onze wandeling hadden wij het ook wel weer gehad en spoedden we ons naar de waterkranen die aan het eind van de wandeling stonden. Flesjes weer gevuld en even het lichaam  bijgetankt . Teruggekomen bij de camper troffen we inderdaad ook Anja weer aan.
Na deze wandeling zijn we nog naar de Windows Section gegaan, waarin o.a. de double Arch staat. Dit was een korte wandeling, maar er wou niemand meer met me mee. Wel  weer een erg mooie boog. Na de Windows Section nog naar Balanced Rock (een rots van ca. 3 miljoen kilo, balancerend op een stapel stenen) en Park Avenue (lange smalle rotsen) gegaan om foto’s te nemen. Daarna het park uit, de winkel in en uit en de camping op.
Morgen gaan we de camper even naar de garage brengen en de rest van de dag doen we lekker rustig aan, dus waarschijnlijk een erg kort dagverslag en geen foto’s.
Hè hè, nu ben ik weer helemaal bij met mijn verhaal.

Link naar de foto's: album.zoom.nl/user/sjoerd1964/
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan