Dag 20 (8 augustus) van Page naar Grand Canyon

Door Familie de Waal - 09-08-2008 08:02
De reis van Page naar Grand Canyon was weinig bijzonders, maar we zijn waarschijnlijk wel heel erg verpest de laatste weken. Vlak bij het park kregen we te maken met behoorlijk slecht weer. Veel hoosbuien en onweer. We zijn het park aan de oostingang bij Desert View binnen gekomen. Daar heb je een mooi uitkijkpunt en een uitkijktoren met Indiaanse kunst. We hebben daar (bij redelijk droog weer) even rondgekeken en ons middageten genuttigd.
Na het middageten wilden we richting de camping bij de nodige uitkijkpunten even stoppen. Echter het weer zat niet mee. Veel hoosbuien en gebliksem. Op een paar punten konden we dan wel even stoppen en dan kon je i.v.m. aparte lichtinvallen wel weer erg mooie foto’s maken. Bij één van die punten waren Anja en ik druk aan het filmen en fotograferen totdat de hemel de schuiven weer open gooide en er een stortbui over ons heen kwam. Bij terugkeer bij de camper waren we dan ook doorweekt.
Na de uitzichtpunten waar we wel konden kijken zijn we naar de camping gegaan. Even gekeken waar we moesten staan en daarna door naar Mac Donalds en daar van ons avondeten genoten. Bij terugkomst op de camping zijn Thalassa, Dexter en ik nog snel even met de shuttle meegegaan om de zonsondergang bij Yavapai te fotograferen. We waren eigenlijk net een beetje te laat, want er hij was al bezig naar beneden te gaan, maar toch nog wel aardig wat mooie plaatjes kunnen schieten.
Ik heb vanavond het dagboek weer bijgewerkt, maar kan het voorlopig nog niet op het internet zetten, omdat we geen WIFI hebben. Op de volgende camping hoop ik wel weer voor elkaar te krijgen. Een andere service die deze camping ons niet levert, is het hebben van douches, dus dat wordt morgen in de camper douchen of wassen.
We hebben de wekker voor morgen op 7 uur gezet, want we moeten ’s morgens hiken, daar het ’s middags waarschijnlijk weer gaat regenen en onweren. Ik had ook de zonsopkomst op het programma staan, maar daar zie ik voor morgen maar van af. Nu lekker slapen, want het is alweer half elf. Morgen de South Kaibab Trail, een steile hike van zo’n 5 km, waar je volgens The Guide van Grand Canyon 2 tot 4 uur voor nodig zult hebben. We gaan het morgen zien.

Ik hoop de foto's morgen toe te kunnen voegen, want ik had nu plosteling toch verbinding met een onbeveiligd netwerk, dus gauw het verhaal publiceren.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan