10 - Monterey

Door Fam. Stegeman - 29-07-2008 17:41

Hoi allemaal, weer even een update, internet was een beetje onbetrouwbaar de laatste dagen

Zaterdag 26 Juli

Vanmorgen lekker “uitgeslapen”, in ieder geval later dan de afgelopen dagen. Op het gemakje ontbeten en toen nog geprobeerd een camping in de buurt van Monterey te boeken, wat zowaar lukte.

Ingepakt en om half twaalf reden we weg, het zou een “korte” dag moeten worden. We reden langs Highway No. 1, een soort “Great Ocean Road” op zijn Californisch. Wat de kaart niet liet zien, was dat het regelmatig zeer steil en zeer bochtig was dus het schoot niet zo heel erg op. We stopten een paar keer voor wat foto’s (inclusief een kudde Zebra’s) en een kopje koffie en uiteindelijk waren we om half vijf op de camping, een kleine 20 mijl van Monterey. Helaas ligt hij dichtbij een snelweg dus echt rustig is het niet.

We dronken wat, maakten wat plannen voor de komende dagen, we blijven hier 3 nachten zodat we alles kunnen wassen en inpakken voordat we in San Francisco het hotel in gaan.

Na het eten nog even lekker buiten gezeten en geprobeerd de blog bij te werken, wat niet lukte.

Zondag 27 juli

Vanmorgen was het fris, met een beetje motregen.  We stonden niet al te vroeg op, ontbeten en om half elf reden we richting Monterey.  Het duurde even voor we een plaatsje hadden gevonden, het was nogal druk. We dronken eerst maar een kopje koffie en gingen daarna door naar het aquarium. Het aquarium was erg interessant maar ook erg druk, maar toch de moeite waard.

We liepen terug via allerlei shopjes, meest souvenirs maar ook veel jacks en truien, geen overbodige luxe hier.

We dronken een glaasje wijn in de camper en trokken er weer op uit om een restaurantje op te zoeken.

Zo kwamen we bij Bubba Gumps Shrimp Factory terecht, bekend van de film Forrest Gump. Lekker gegeten, (garnalen dan wel vis) en reden daarna terug naar de camping.

Na nog een glaasje wijn lagen we er allemaal weer snel in.

Maandag 28 Juli

Vanmorgen opgestaan en ingepakt, en meteen weggereden, weer richting Monterey om bij Fishermans wharf een plaatsje te vinden. Gelukkig was er nog plaats, en we ontbeten zo op de parkeerplaats.

We dachten het maritiem mueum te bezoeken maar helaas dat was gesloten, dus toen maar Fishermans wharf op, wederom allerlei winkeltjes met dezelfde spullen als gisteren Cannery Row. 

We dronken nog even wat koffie en keken nog wat rond. Om half twee waren we bij het kantoortje van de Whale Watch, waar we om 2 uur vertrokken om walvissen te kijken.

Het was fris en winderig, en er stonden wat golven dus de tocht was wat ruw. Gelukkig hadden we dikke truien en jacks mee. We zagen een paar bultrug walvissen en vooral 1 ervan was erg “springerig”, wat een paar mooie plaatjes opleverde.

We zagen ook nog een hoop zeeleeuwen en wat dolfijnen, en om een uur of 5 waren we weer terug aan wal.

We droken even wat om weer op te warmen, en reden terug naar de camping, waar we aten en wat TV keken. Het was geen weer om buiten te zitten. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan