Page - Lake Powell Campground - Antilope Slot Canyon Tour

Door Bijl op 26-07-08 06:27

Vrijdag 25 juli,
Na een goede nachtrust - tegen verwachting in vanwege de warmte - een goed ontbijt (toast, roerei, bacon, jus, koffie, melk) zijn we om half tien vertrokken. Net vijf minuten op weg was het 5 over half negen. De camping Goulding's Campground ligt namelijk net in Utah. En dat ligt in net een andere tijdzone (Mountain Time) als Arizona dat een aantal jaren geleden heeft besloten om dezelfde tijd aan te houden als California en Nevada.

Het was geen lange rit. Eerst een stukje terug langs de weg van gisteren naar Kayenta en vervolgens ook de I-160 weer op, maar nu westwaarts. Via de I-98 ging het over één weg naar Page. Toen we Page binnenreden, passeerden we direct al onze camping voor vanavond én morgenavond: Page Lake Powell Campground (koppeling voor website met foto's)

Deze hebben we eerst links laten liggen en we zijn naar het centrum gereden, waar we een supermarkt vonden: Safeways. Ook hier weer een klantenkaart aangevraagd en flink ingeslagen voor de komende dagen.  Renske en Nienke zijn vervolgens aan de andere kant van de weg naar een Tourist Information Centrum gegaan, zodat we onze weg beter kunnen vinden in de omgeving.

Één blok verder was het kantoor van chief Tsosi. Hier worden excursies georganiseerd naar de Antilope Slot Canyon. Vanuit Nederland hadden we hier voor morgen een reserveringsaanvraag verstuurd via de website van Tioga Tours, maar nooit een bevestiging ontvangen. Eerst dus maar nagevraagd of ons verzoek was binnengekomen. Niet dus.  Kwam goed uit, want daardoor konden we onze plannen veranderen. Voor 3 uur 's-middags hebben we een excursie geboekt, zodat we morgen de hele dag vrij hebben om naar Lake Powell te gaan.

We zijn toen teruggereden naar onze camping. Hadden we ook geen bevestiging van, maar gelukkig stonden we hier wel in het systeem. De camperplek opgezocht, alles aangesloten en lekker geluncht.

Rond 3 uur moesten we bij de ingang klaar staan en werden we opgehaald door de jeep van Antilope Slot Canyon Tours.

Foto Jeep Antilope Slot Canyon Tour

We konden er nog net bij met ons vijfen. Na een relatief korte rit, maar wel ook over onverharde 'wegen' kwamen we aan bij de ingang van de Slot Canyon. We zijn van de ene kant van deze Slot Canyon naar de andere kant gelopen onder begeleiding van onze Indiaanse gids. Die ons de mooie plekjes voor foto's liet zien en ook uitleg gaf bij het ontstaan van de Slot Canyon. Een Antilope Canyon of een Slot canyon is dusbreuk in de rots waar een smalle doorgang is uitgeslepen door water, en  waar het zonlicht langs boven binnenkomt en langs de rotswand geweldige lichteffecten geeft.

Foto 1 - Slot Canyon
Foto 2 - Slot Canyon

We werden overigens wel behoorlijk 'gezandstraald'. Na deze prachtige trip van ongveer 1,5 uur zijn we eerst allemaal gaan douchen. Daarna was het wassen en eten maken. We hadden een bbq gepland, maar hebben dit nog een dagje uitgesteld en zijn voor de spaghetti op zijn Renske's gegaan.

Morgen gaan we de mogelijkheden van Lake Powell ontdekken.


Koppeling naar foto-album weblog

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden