Glen Canyon Dam - Lake Powell

Door Bijl - 27-07-2008 06:09 zaterdag 26 juli,
Vandaag hadden we een rustig dagje gepland. Maar voordat we 's-ochtends op pad konden moest er de avond ervoor nog wel gewerkt worden. De was moest weer netjes opgeruimd worden. Avondwerk dus:

Koppeling naar foto avondwerk

Na 's-ochtends alles rijklaar gemaakt te hebben, zijn we naar de andere kant van Page (ca 9900 inwoners) gereden. Page is ontstaan als werkstad voor de bouw van een grote stuwdam in de Colorado rivier: de Glen Canyon Dam. De bouw startte in 1956 en was gereed in 1963. Het stadje is dus nog vrij jong.

Koppeling naar foto Glen Canyon Dam

De stuwdam levert electriciteit voor 4 staten en heeft al meer dan 2,3 miljard dollar opgeleverd aan stroom. Totale bouwkosten inclusief alle faciliteiten (o.a. recreatiegebied): 314 miljoen dollar.

We hebben eerst het bezoekerscentrum bezocht. Strenge controle: geen tassen, rugzakken enz en ook een controle door middel van poortjes. Alsof je op een vliegveld bent. Bleek dat er metaal in de sandalen zat van Jan. Driemaal ging het poortje af. Aparte controle dus.

Door de bouw is een zeer groot stuwmeer ontstaan: Lake Powell. Het duurde 17 jaar voordat het meer  volledig gevuld was. Ideaal voor waterrecreatie.

Koppeling naar foto Lake Powell

Na de Glen Canyon Dam zijn we op zoek gegaan naar een plekje om te zwemmen. Het gebied rond Lake Powell is in beheer van de National Park Service (Glen Canyon National Recreation Area). Omdat we al een jaarpas hadden gekocht bij de Grand Canyon konden we zo door rijden na het tonen van onze pas. In het park zijn vele voorzieningen.

Wij zijn eerst naar een stuk voor dagrecreatie gegaan vlakbij Wahweap Marina. De staatgrens tussen Arizona en Utah loopt dwars door het park met dus ook weer een uur tijdsverschil.

Na wat afdalen langs de rotsen zijn we neergestreken op een strandje in een kleine inham van Lake Powell. Troffen daar ook nog Parijzenaars die nu in Los Angeles wonen. Lekker een paar uur uitgerust en gezwommen. Kwamen de campingstoelen mooi van pas.

Koppeling naar foto Lake Powell - waterpret

Na het terugklimmen hebben we ons eerst gedoucht in de camper. Toch makkelijk als je je hele huis bij je hebt. Daarna zijn we een klein stukje teruggereden naar een zogenaamde Picnic Area. Hier staan picknicktafels met bbq's erbij. Hier hebben we lekker gegeten.

Koppeling naar foto Lake Powell - bbq-en

Na het eten was het - heel gemakkelijk - inpakken en wegrijden. Een paar kilometers naar Page. Nog wat inkopen doen bij Safeway en weer naar de camping (Page Lake Powell Campground). Niet veel rijden dus vandaag. Best wel lekker zo'n rustig dagje uitrusten.

Morgen naar Bryce Canyon en dan komen de weblogs van de Familie Bijl en De Ankertjes bij elkaar.


Koppeling naar foto-album weblog
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan