Yosemite National Park - Lake Tahoe

Door Bijl - A long time ago

Donderdag 31 juli,
Het was nog vrij stil in het park toen we om kwart over 7 opstonden. Een uurtje later hadden we ontbeten en waren we rijklaar, maar voordat we echt op pad konden moesten we eerst bijvullen (water) en lozen (afvalwater ...). Op de camping naast de onze (Upper Pines) is een dumpstation dus slechts een paar minuten later konden we al water bijvullen. Een kwartiertje later was onze tank van 210 liter vol en konden we lozen.

 

Vervolgens konden we via dezelfde route door Yosemite Valley en de Tioga Road terug naar de oostelijke uitgang. Een lange, bochtige route van een kleine 60 miles maar wel van meer dan 2 uur. Gelukkig maakt het landschap dit zeker waard.

 
Zo kwamen we weer op de I-89 noordwaarts en door Lee Vining namen we de route door de Sierra Nevada. Wat een mooie natuur.

In een klein toeristenplaatsje Bridgeport hebben we nog een paar inkopen gedaan en gegeten. Hier geen supermarkt, maar nog een echte General Store.

 

De Sierra Nevada heeft een alpen-achtig landschap met veel weiden, koeien en grote boerderijen, maar ook met mooie heuvels, bergen. Via een lange route over de I-395 kwamen we weer op de 89 en de I-50. Oncderweg zijn we nog een paar keer gestopt voor de mooie vergezichten.

Om ongeveer kwart over drie reden we South Lake Tahoe binnen. Het vinden van de camping was gemakkelijk. We moesten C-street hebben en dat komt natuurlijk na E- en D-street. Kwestie van het alfabet dus.

Inchecken bij een alleraardigste, oudere amerikaanse dame en we konden naar onze plaats. Neerzetten ging gemakkelijk ondanks dat het een zogenaamde back-in plaats is (achteruit inparkeren dus).

Voordat we het wisten waren we in gesprek met onze amerikaanse buren. De vrouw van één van de buren blijkt een Nederlandse vader te hebben uit Staphorst. Gevlucht naar Canada voor de duitsers in 1940. Ze vertelde honderd uit over haar vader en haar (bezoek aan haar)  familie in Kampen, Nieuw-Leusen, Zwolle, Staphorst.

Alhoewel de bbq al aan het opwarmen was, kregen we een kant-en-klaar gerecht van haar mee dat we zeker moesten proberen (Clam Chowder: soort vissoep). Dit schijnt een traditie te zijn om te eten als je in San Francisco bent. Naast de vis zit er van alles in, zoals aardappelen, wortelen, enz. Exacte ingrediënten zijn natuurlijk geheim (familierecept).

Een leuke camping dus waar we ook weer ekker ge-bbq-ed hebben.En natuurlijk onze weblog kunnen bijwerken. Morgen langs Lake Tahoe een groot bergmeer naar San Francisco waar we een camping hebben net ten noorden van de Golden Gate brug.

Koppeling naar foto-album weblog
 

Koppeling naar foto-album weblog

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!