Lake Tahoe - Marin RV Park, Greenbrae (ten noorden van San Francisco)

Door Bijl - A long time ago

Vrijdag 1 augustus,
Lekker uitgeslapen na een frisse nacht op de camping bij Lake Tahoe. Het koelt behoorlijk af bij dit bergmeer. Het bergmeer zelf hadden we nog niet gezien dus besloten we om de toeristische route langs de westkant van het meer te nemen (89). Vandaar zouden we dan de autosnelweg I-80 westwaarts nemen. Konden we lekker snel opschieten.

Vanaf de camping zaten we direct op de goede route naar het noorden. Het is veel toerisme rond Lake Tahoe. Een prachtig gebied voor zowel zomer- als wintervakantie.

Na nog even getankt te hebben en ook koffie gekocht te hebben, reden we om kwart voor 10 bij het benzinestation weg. De eigenaar (een pakistaan) was de gehele tijd met een landgenoot aan het bellen.

De eerste 50 mijl reden we langs het meer. Prachtige uitzichten.Totaal moesten we vandaag zo'n 200 mijl afleggen voordat we bij onze camping ten noorden van San Francisco zouden zijn. Toen we de I-80 opdraaiden was niet eerst duidelijk waarom er allemaal bruine dingen over de weg vlogen. Bladeren of iets dergelijks? Het blijken echter bruine vlinders te zijn die in grote aantallen de voorruit bezochten. Niet tientallen, maar duizenden en duizenden tegelijk vlogen er over de weg. Over vele, vele kilometers.

Daarna volgde een lange rit over deze snelweg waar het door de vele wegwerzaamheden en het zeer slechte wegdek niet echt prettig rijden was. Ook het uitzicht boiede niet echt.  Je raakt redelijk verzadigd van alle landschappen. Het stuk westwaarts langs Sacramento was mooi, maar (voor ons) niet (meer) bijzonder.

Pas toen we de afslag voor de autoweg 37 richting San Rafael namen was er weer iets anders te zien.Een soort moeraslandschap dat volgens ons af-en-toe volloopt.Na nog een stukje zuidwaarts gereden te hebben over de highway 101 waren we al snel bij onze afslag Lucky drive en bij onze camping (3 uur). Snel ingechecked (aardige eigenaresse die ons direct van allerlei informatie voorzag). Gelukkig ook internet aansluiting (wifi) al stond dat niet op de website.Hier blijven we 2 nachten zodat we morgen een hele dag hebben om San Francisco te verkennen. We laten de camper staan en nemen de bootferry naar het centrum van San Francisco. Duurt ongeveer 50 minuten en de afvaart is slechts 10 minuten lopen van de camping. Geen parkeerproblemen. Schijnt én duur én heel lastig te zijn.

Terug misschien met de bus over de Golden Gate.

Koppeling naar foto-album weblog
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!