San Francisco

Door Bijl - 03-08-2008 07:57

Zaterdag 2 augustus,
Gisteravond was het nog laat geworden met het bijwerken van het weblog. Omdat er maar maximaal 20 foto's in alle berichten mogen staan, zijn nu alle foto's in een fotoalbum (picasa) van google geplaatst. Als je op de koppelingen klikt, kom je daar terecht. Of op de hele serie of bij de individuele foto: Koppeling naar foto-album weblog

Vanochtend moesten we om 9.40 uur de eerste boot (ferry) nemen die van Larkspur vaart naar San Francisco. Larkspur is de plaats waar we op de camping staan. Zo'n 10 minuten lopen slechts naar de boot. We waren al op tijd weg, maar moesten in een lange rij staan. Veel meer mensen hadden het idee om de zaterdag in San Francisco (SF) te besteden. We hadden lange broeken aangedaan en truien/jassen meegenomen want normaliter is het behoorlijk fris in SF.
Vandaag echter niet. Het was zoals de amerikanen dat noemen een t-shirt dag. Zeer ongebruikelijk voor SF. 's-Avonds zijn we dus allemaal behoorlijk verkleurd op de camping teruggekomen.

We hebben een retourtje genomen. Lekker makkelijk en dan hoefden we ook niet uit te zoeken waar en welke bus we terug moesten nemen.

Koppeling naar foto ferry Larkspur-SF

Met iets vertraging - normaliter doet de ferry er 50 minuten over - waren we 10 over half elf bij Pier 1 in SF. Het zogenaamde Ferry Building. Helemaal gerenoveerd met allemaal winkeltjes.

Koppeling naar foto Skyline San Francisco

We zijn langs de haven (Embarcadero) naar Pier 33 gelopen.

Koppeling naar foto Embarcadero met streetcar (tram)

Hier vertrekken alle boten naar Alcatraz. Vanuit Nederland hadden we al gereserveerd. Was maar goed want de eerstvolgende beschikbare plaats op een overtocht naar 'De Rock' zoals Alcatraz Island wordt genoemd, was pas over een week!

We waren iets te vroeg, maar konden dus nog even wat drinken kopen. Vanaf half 12 was het aan boord gaan en om even over 12 voeren we weg.

Koppeling naar foto pier 33 - Alcatraz cruises

Een kwartiertje later kwamen we aan.

Koppeling naar foto aankomst Alcatraz

Kregen toen een verplichte instructie, uitleg van een ranger. Alcatraz valt ook onder het beheer van de National Park Service.

Daarna konden we Alcatraz bekijken. Eerst hebben we een korte film bekeken en vervolgens zijn we naar het cellenblok op het eiland gegaan.

Je krijgt een apparaat met koptelefoon voor een zogenaamde audiotour. Is ook in Nederlands beschikbaar dus dat was makkelijk. Met de koptelefoon op wordt je van plek naar plek geleid en wordt er een uitgebreid verhaal over de gevangenis verteld. Zeer indrukwekkend. We hebben behoorlijk wat foto's gemaakt. Een hoogtepunt van onze vakantie.

Koppeling naar foto Alcatraz 1
Koppeling naar foto Alcatraz 2
Koppeling naar foto Alcatraz 3
Koppeling naar foto Alcatraz 4

Helaas was de terugreis iets minder prettig. Stonden we om kwart over 2 in de rij voor de boot terug, waren alle aankomende passagiers van boord, bleek dat er een mechanisch probleem was (1 vand de 2 motoren was stuk) en vertrok de boot leeg naar het vasteland. Moesten we 3 kwartier extra in de hete zon wachten op de volgende boot.

Iets later kwamen we dan ook weer terug bij de haven van SF. We zijn toen doorgelopen naar het zeer bekende Fisherman's Warf. Wat een toeristen. Hier natuurlijk de bekende zeeleeuwen gezien en nog wat gegeten in 'hook and cook' (fish and chips/ fried shrimps).

Koppeling naar foto Fisherman's Warf 1
Koppeling naar foto Fisherman's Warf 2 - Zeeleeuwen
Koppeling naar foto Fisherman's Warf 3

Daarna wilden we nog de stad verder in, maar voor het centrum bleef te weinig tijd over. Ook voor een ritje met een cable car stond een hele lange rij. Zou misschien wel een uur wachten worden. We moesten de laatste boot terug naar Larkspur wel halen (19.15). Terug naar de Ferry zijn we dan ook maar met een tram (street car) gegaan.

Bij de ferry nog wat gedronken (koffie van een soort Starbuck's) en daarna met de ferry terug naar de camper.

Koppeling naar foto Pier 1 - Ferry dock

Net voor donker (half negen) waren we op de camping. Moe, maar wel voldaan van alles in het mooie San Francisco.

Morgen zakken we af naar het zuiden. Over de Golden Gate Bridge door San Francisco langs de kust naar onze laatste camping stop net boven Monterey.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan