Larkspur - San Francisco - Monterey - Marina Dunes

Door Bijl - 04-08-2008 06:22

Zondag 3 augustus,
Na de lange dag van gisteren hebben we rustig aangedaan vanmorgen. We vertrokken om even voor 10 en hebben vlakbij de camping nog even de dorst van onze camper gelest. Daarna zaten al snel op de Highway 101 richting San Francisco. Op de camping was het al zonning en behoorlijk warm toen we vertrokken.

Het weer veranderde snel toen we in de buurt van de Golden Gate brug en San Francisco (SF) kwamen. Hadden we het gisteren getroffen. Vandaag was het typisch SF-weer. Mistig en behoorlijk fris. De brug was zoals vaker 's-morgens voor een groot gedeelte in de mist.

Koppeling naar foto Golden Gate in de mist

Door SF rijdend was het weer wat helderder, maar dat wisselde behoorlijk tijdens onze rit over de kustweg 1 naar het zuiden.

Koppeling naar foto San Francisco straat

Dan was het weer wat zonnig en dan weer bewolkt. Wel mooie uitzichten, hoge golven langs de kust (Grote oceaan) met de al verwachte surfers.

Koppeling naar foto kust

We hadden vandaag niet heel veel kilometers te maken en waren om ongeveer half 1 bij Monterey. Het oudste stadje in Californië. Daar is ook een oud haventje dat ook Fisherman's Warf heet.

Bij dit haventje hebben we even geluncht en toen zijn we er heen gelopen. Lekker gezellig druk en nog wat inkopen gedaan. Wel blijkt ook dit deel van de staat lagere temperaturen te hebben dan bv bij Los Angeles of ten noorden van San Francisco (onze vorige stop).

Koppeling naar foto Monterey - Fisherman's Warf

Hierna zijn we naar een groot winkelcentrum gegaan. We zijn nog op zoek naar wat spullen. Wel wat gekocht, maar in onze laatste stop in santa Barbara zullen we het af moeten maken.

Om ongeveer 5 uur zijn we naar onze camping Marina Dunes RV park vlakbij het strand iets ten noorden van Monterey gereden. Mooie camping. Na het eten zijn we (Renske, Jan en Hille) door de duinen naar het strand gelopen.

Koppeling naar foto kust bij Marina Dunes

Renske en Hille hebben nog even de oceaan aangeraakt.

Koppeling naar foto Renske

Morgen is het vroeg op richting Santa Barbara. Nog wel een behoorlijk, lange rit maar langs de mooie kust naar het zuiden. We slapen de laatste nacht daar in het Hacienda hotel.


naar foto-album weblog

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan