Laatste deel van de reis

Door Penning weer in de States - 28-08-2008 01:37

Nog even gauw een update voordat we morgen op het vliegtuig stappen. \

In Cody zijn we naar de Rodeo geweest. Dit was een top ervaring en ondanks dat we vooral de kalfjes erg zielig vonden, was het een super gezellige avond. Stoere cowboys (jammer genoeg erg jong) die op een stier of een wild paard rijden. De barrelrace was bij Sharon echt favoriet.
De 2e dag zijn we in Cody naar het museum geweest, nadat we eerst de hele ochtend aan het zwembad hadden gehangen. Leuk museum met afwisselend aanbod. Helaas voor Sharon en mijzelf hadden ze wel een extreem grote collectie wapens. Op zichzelf best interessant, maar 1500stuks is wel erg veel. We hebben Gerrit maar niet verteld dat de overige 1200stuks beneden in de kelder te bezichtigen waren.
Het leukste deel van het museum vonden wij toch de natuur afdeling. Hier is op een erg leuke manier alles te vinden over geologie tot en met alles over de dieren in de omgeving. Uiteraard inclusief de opgezette versies van deze dieren. Helaas ging halverwege het licht uit, Brian zat volgens ons aan een knop waar je duidelijk af moest blijven :-), en werden wij na een kwartier in het half donker de rest van het museum verkend te hebben verzocht om toch naar de uitgang te gaan. Het bleek een stroomstoring in een deel van Cody, dus wellicht heeft Brian het niet fout gedaan.
We zijn hierop naar de mainstreet van Cody gegaan om te gaan winkelen. Er bleek echter bij Irma's, een origineel oud hotel uit 1800 of zoiets, een shoot-out te zijn. Op een stoeltje vooraan hebben we het geheel bekeken. En op het volkslied na, wat we de avond van te voren ook al voor de rodeo hadden gehoord was het een leuke voorstelling.
Het diner bij Irma aan de bar was ook erg lekker. De ribben vielen wel tegen, deze waren zo mals dat er niets viel te kluiven.
Vanuit Cody hadden we een rit richting Mount Rushmore te gaan. Deze hebben we vanwege de afstand in tweeen gedeeld. Bij wederom een prachtig state Park zijn we neer gestreken. Heerlijk aan het water, met enkele powerboten hierop. Het kan me nog steeds verbazen wat Amerikane meenemen op vakantie, de buurman ter plekke vertrok met pickup trailer-camper, met daarachter een aanhanger met 2 jetski's en dat terwijl zijn vrouw een uur eerder met een andere auto en een speetboot was vertrokken. Blijft een bijzonder geheel.
Vanuit het State Park zijn we verder gereden richting Mount Rushmore, dit was op Gerrit zijn verjaardag. Uiteraard heeft hij hier een liedje en ontbijtje gehad, de cadeau's volgen later. We moesten gelukkig een kleine detour maken via Deadwood. Echt top, we bleken hier met onze neus in de boter te vallen. Er was een speciaal weekend gaande, met onder andere oldtimers. Schitterende mustangs, chevy's hotrods etc reden af en aan. We hebben hier een goede 3 uur rondgelopen om vervolgens bij de eerste parkeerplaats buiten Deadwood, wederom ons te vergapen aan de mooie auto's.
Mount Rushmore vond alleen onze japanner mooi, waarschijnlijk vergroot de camera het geheel. De omgeving van Mount Rushmore was toch meer mijn ding, wat een mooie bergen en bossen hebben ze daar.
Vanuit Mount Rushmore zijn we in enkele dagen richting Denver getrokken. Nog enkele uitstapjes naar onder ander Cheyenne, wat Gerrit een mooi cadeau van de kids heeft opgeleverd.
Gisteren zijn we op onze laatste camping in Cherry Creek State Park in Denver geweest. Dit was wat mij betreft de mooiste camping van allemaal. Het grind op de plek was netjes aangeharkt, de vuurplaats schoon, super schone douche's, internet, wasmachine, full hookup, en bovendien een meer waar je van alles kon huren en doen. We hebben een fijn vuurtje gestookt, een paar mooie ribben erop, biertje erbij en als afsluiting enkele marshmallows. Top avond.
Nu zitten we nadat we de camper hebben ingeleverd vandaag, in het Red Lion Hotel in Denver. Mooi hotel met iets wat eindelijk een echt zwembad mag heten.
De planning was om nog Denver in te gaan, maar de kids wilden hoogstens nog even na de shopping mall om de hoek en verder alleen zwemmen.

De camper inleveren liep trouwens niet helemaal gesmeerd, we kregen een ster in de ruit en een kras op de camper aangesmeerd als schade, terwijl we zeker zijn dat wij deze niet hebben veroorzaakt. Gerrit zou nog bijna ruzie krijgen met enkele medewerkers toen deze met zijn tweeen een keer of zes ieders op het betreffende ruitsterretje aan het stompen waren. Met een rood aangelopen gezicht heeft hij ze vriendelijk verteld dat als ze nog een keer op die ruit sloegen en de ruit zou kapot gaan hij dan absoluut niet zou betalen. Hierop schrokken ze wel en is er nog heen en weer gebeld met het afhaal station. Dit beperkte het bedrag aanzienlijk. Gelukkig maar, want onze schade was nu 50 dollar voor de ruitschade en nog eens 50 om de kras weg te poetsen. De Italiaan die na ons aan de beurt was, kreeg door het slaan een complete ruit voor zijn rekening. De beste man was niet bepaald blij met de rekening van 750 dollar die hij voor zijn kiezen kreeg.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan