Bryce Canyon

Door Familie Aalderink - 23-07-2008 05:16

Drie nachten op dezelfde plek; dat is een nieuwe luxe tijdens onze road movie. We hebben dus tijd voor vakantiewasjes, een duik in het zwembad en een beetje luieren op onze uitstekende Ruby’s Inn campsite.

 

De Bryce Canyon nodigt uit tot meer. Op de eerste volle dag bleven we nog voornamelijk langs de bovenste rand (The Rim) voor een eerste verkenning langs uitkijkpunten als Bryce Point, Inspiration Point en Sunrise Point.

 

De totale canyon is vele kilometers lang met steeds weer nieuwe uitzichten.

 

We maakten een klein uitstapje naar beneden via de Peekaboo Trail, maar omdat het al laat op de middag was, gingen we halfweg weer naar boven.

 

Tijdens de tweede dag zijn we afgedaald tot beneden, een fantastische wandeling waarbij je het gevoel hebt dat je diep in de rode aarde verdwijnt.

 

Ongelooflijk dat hier bomen groeien.

 



We volgende het Navajo Trail en bezochten de zogenaamde Queens Garden.

 



Hier wemelde het van de squirels en de chip monks. Hier eentje van de laatstgenoemde soort te herkennen aan de streep die doorloopt over de kop.

 

De meestgeziene vogel in de canyon was wel de raaf, maar we zagen ook notenkrakers, kolibri’s, een kalkoengier en andere gevleugelde vrienden.

 

’s Avonds zijn we opnieuw het park in gegaan om herten te kijken. We hebben er heel wat gezien en ook antilopes. Ook weer verschillende uitzichtpunten bezocht.

 

De avond besloten met een kampvuur met marsh mellows.

 

Op onze ochtend van vertrek naar de volgende stop, hebben we een rit te paard gemaakt. Marine reed op Sandy, Stella op Sage, Stan op Rex, Anja op Andy en Wijnand op Bob (een eigenwijze muilezel, die liever gras wou eten). Een hele belevenis zo’n rit door het bos en ook langs de rand van de canyon.

 








We zijn nu ruim een week weg, het voelt alsof we in een andere wereld zijn. De natuur is zo overweldigend, dat we ons afvragen of dat saaie Nederland nog ooit zal wennen. De camper brengt ons waar we willen en de stemming is opperbest.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan