Yosemity Valley

Door Familie Aalderink - 18-07-2008 04:01 We hebben de RV, dat staat voor Recreation Vehicle, in het Nederlands zou je kunnen zeggen Reuzen Voertuig. Onze dertigvoeter (10 meter dus) was eerst wat onwennig groot, maar als je vier bochten zonder schade doorbent gekomen, voel je je als snel thuis in je huis op wielen. Een ex-rugzakkampeerder bekruipt het gevoel dat je wel van heel ver gekomen bent, als je de ventilator inschakelt  voor wat frisse lucht of de magenetron opstart met iets lekkers uit de vrieskast. Maar een Amerikaan houdt van luxe en comfort en ons campertje steekt nog kleintjes af tegen wat hier verder nog rondrijdt.



Een RV is wel zo groot dat er altijd een schaduwplekje bij de hand is. Fijn als de temperatuur boven de dertig graden oploopt.



Na al dat geluier en gereis nu maar eens de natuur in: op weg naar het Yosemite park.



In Tualomine Grove staan reusachtige segoia bomen.



Niet allemaal in goede staat, een enkele deed wat denken het beeld van de verwoeste stad van Zadkine, dat hij maakte om het bombardement op Rotterdam te herdenken.



Een van de bomen lag helemaal omver, een gevelde reus van meer dan honderd meter lang.



Dat is een hele klauterpartij van kruin naar wortel.



Zo mooi zijn de bomen als ze er goed uit zien, sommige zijn drieduizend jaar oud. Een wonder dat niet uit de hemel komt maar er naartoe groeit.



Vervolgens met de RV de vallei in gereden, wel erg druk, maar een overweldigende natuur, zoals El Capitan, een rots uit één stuk.



Aan de voet daarvan kun je heerlijk zwemmen in de rivier. Hier is Marine.



En daar is Stan met z'n nieuwe Hyves-foto.



En daar is Stella, is het geen plaatje....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan