Monument Valley tour en aankomst Page

Door De Ankertjes - A long time ago

Donderdag 31 juli

Vanmorgen zijn we om half 9 van de camping vertrokken, vroeg, omdat we voor vertrek naar Page nog een excursie geboekt hadden met een Indiaan als gids, Simpson, door Monument Valley.

Deze begon om 9 uur vanaf het Visitor Center.

We vonden het hier bijzonder commercieel en er werd flink reclame gemaakt.

De afspraak was met een open Jeep maar het bleek een Van te zijn.

Dit vonden we niet zo leuk, zeker omdat we dit al weken van tevoren geregeld hadden via de site van Tioga. Maar we hadden geen keuze en volgens de man was dit zelfs prettiger omdat we dan AC hadden en het behoorlijk stoffig kon zijn.

De rit was zeer indrukwekkend en de Indiaan had veel te vertellen, we waren alleen met ons gezin dus we konden ook van alles vragen.

We kwamen langs zandstenen waar een clip van Bon Jovi opgenomen was en de film Mission Impossible en zo waren er nog velen.
Foto Monument Valley
Uit veel stenen zijn figuren en dieren op te maken, heel bijzonder, soms moet je wel even goed kijken en andere zijn overduidelijk.

We zijn langs een Indiaanse vrouw geweest van rond de 90 die daar nog echt in een hutje woonde. Ze weefde kleedjes enz. Van een bundeltje gras, wat een borstel bleek te zijn, vroeg de gids of ze Chantal d’r haar mocht borstelen en het vast mocht maken als bruid naar Indiaanse gebruiken, zittend op een schapenwollen kleedje, heel bijzonder.

Zo waren er nog vele dingen en gewoontes die verteld werden.

Na ruim anderhalf uur, wat we ook afgesproken hadden werden we weer teruggebracht bij het Visitor Center. Toen we wilden afrekenen werd er moeilijk gedaan omdat ze flink meer vroegen dan de afspraak via de mail was geweest. Cash en niet met Credit Card.

Na overleg met andere Indianen, in hun eigen taal, we konden het niet volgen, kwamen we toch ongeveer op hetzelfde uit, gelukkig hadden we onze mail bij ons. Inmiddels werd door Duitsers gevraagd hoe de toer was geweest en wat het kostte. Uiteindelijk werd bij hun het dubbele gevraagd. Dit waren wel open Jeeps met aardig wat personen met een luidspreker erin, een stuk commerciëler dus.

We hebben erg genoten van alles, maar wel jammer dat het op het laatst zo moest gaan.

We zijn hierna snel op pad gegaan omdat we vandaag in Page aan moesten komen bij Lake Powell.

Een camping met ruime plaatsen, ook weer erg warm dus we besloten vandaag niets meer te ondernemen. Jerôme is nog wel een berg opgelopen bij de camping en heeft nog een aantal mooie plaatjes geschoten. Hij zag daar een wizard en een konijn.

Morgen willen we naar de Glen Canyon Dam in Lake Powell en daarna is het plan om niets meer te doen dan heerlijk te gaan relaxen aan het meer.

Wordt vervolgd.

Warme groet van de Ankertjes

 http://picasaweb.google.nl/DeAnkertjes/FotoSUSA?authkey=J7JfiGrZFnc

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!