Aankomst Los Angeles

Door De Ankertjes - A long time ago

Maandag 4 augustus
Vanmorgen zijn we op ons gemak vertrokken vanuit Vegas om half 11.
Chantal en Jerome hadden nog een snelle duik genomen in het zwembad en nog wat foto's op de weblog gezet bij het verhaal van gisteren. En gewapend met nog een extra beker cappuccino gingen we op weg, het was toen al 39 graden!
De reis verliep vlot, we zijn nog gestopt bij een oud verlaten mijnwerkersstadje genaamd Calico Ghost Town. Dit was heel leuk om te bekijken.
In 1881 werd hier zilver gevonden en al gauw kwamen veel mijnwerkers deze kant op.
2 Jaar later werd ten oosten hiervan Borax ontdekt en uiteindelijk woonden hier al snel1200 mensen.
Toen de zilverprijs zakte en het Borax opraakte vertrokken de meesten dus veranderde het plaatsje in een spookstad. Begin jaren 50 werd er begonnen met de wederopbouw tot toeristische trekpleister.
Naarmate we dichter bij Los Angeles kwamen werden de wegen breder, 5 baans, werd het steeds drukker en werd er ook harder gereden. 
De TomTom gaf de weg weer prima aan dus reden we zo zonder problemen naar het RV Park.
Erg mooie camping, vlakke plaatsen en een mooi plekje recht tegenover het zwembad.
Natuurlijk zijn de kinderen er alweer in geweest!
We hebben zelf weer wat gesmorreld met het eten en toen we aan de koffie zaten hoorden we knallen en kregen we een vuurwerkshow. Het Disney Park zit hier vlakbij op loopafstand wisten we dus we konden het prima zien! Bij de receptie hebben we informatie gevraagd over Universal Studios en de andere bezienswaardigheden en hebben we besloten de camper te laten staan deze dagen en voor een huurauto te gaan. Het is hier druk en voor Henk rijdt het een stuk prettiger met een personenauto zodat hij zelf ook nog kan genieten ipv alleen maar op de weg te letten. Dus morgen een auto ophalen, welke daar lopen de meningen nog over uiteen!
Ook bekijken we morgen of we eerst de Studio's of sightseeing gaan doen.
Henk heeft vanavond ook Ed gebeld, studievriend van Nijenrode, die al jaren in LA woont en die we een dezer dagen op zouden gaan zoeken, dit was thuis via de mail al besproken. Er is afgesproken om woensdagavond bij hen langs te gaan.
De temperatuur is hier aangenaam en 's avonds koelt het lekker af, wat is dit lang geleden dat we dat hebben meegemaakt. De AC uit, de camper staat vlak dus dat wordt vast lekker slapen vannacht!
Tot morgen!
Groetjes en liefs van de Ankertjes
 http://picasaweb.google.nl/DeAnkertjes/FotoSUSA?authkey=J7JfiGrZFnc

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!