De Allerr Laatste dagen..

Door Familie J Groenevelt - A long time ago
Nog één keertje dan...

Hey you guys, it was an awesome trip overthere in Canada.
 
Maandag 21 juli      Zonnig 29grd C
Zoals gezegd vandaag de camper uitruimen en helemaal van binnen schoonmaken. De koffers staan inmiddels weer helemaal gepakt in de garage, iets zwaarder als een maand geleden, maar ja, ik geloof dat de dames wat inkopen hebben gedaan. Jesse en Kristen zijn ook van hun werk thuisgekomen en na een "short shower" besluiten wij om met zijn allen naar het Bonavista Lake in de wijk te gaan. Dit is een heel groot meer, waar de alleen de bewoners van de Bonavista-wijk gebruik van kunnen maken. Iedereen in de omgeving heeft (na betaling) een pasje gekregen en mogen daar dus onbeperkt van gebruik maken. Ook mogen zij, zoals in dit geval, gasten meenemen. Een lekker verkoelende duik, op de waterfietsen. Het is er erg schoon. Bij de naast het meer gelegen Safeway wat boodschappen gedaan en daarna maar weer barbecuen, de selfmade burgers waren buitengewoon goed. Het werd later op de avond wat minder mooi weer. De regen was te grijpen, maar het regende niet. Het begon alleen wat te waaien.
 
Dinsdag 22 juli    Bewolkt 21grd C
Na de hitte van gisteren wel een verademing. Om ongeveer half 10 gaan wij voor een laatste rit met de camper terug naar het verhuurbedrijf aan 26th Street NW in Calgary. De sleutels toch maar ingeleverd, een inspectie om de camper leverde geen problemen op. Dikke mats, omdat ik toch dat hek omver gereden had, daardoor was er wel een kras op de rechter achterkant van de camper ontstaan. Maar goed geen problemen verder. De diverse standen werden genoteerd, ook heb ik diverse bonnetjes van water- en afvoerslangen ingeleverd. Alleen was de camper niet van buiten gewassen, da kostte ons CanD 30,00. Op de afrekening zagen wij dat wij 3.450 km hebben gereden. Na vertrek bij Cruise Canada zijn wij lopend naar het dichtstbijzijnde Citytrain station gelopen. Met deze Citytrain naar downtown Calgary. Hier in Centerstreet loop je letterlijk tussen de wolkenkrabbers. Ook een bezoekje gebracht aan de Calgary Tower, Olympic Plaza waar nog borden hangen met de medaille verdeling er op. Yvonne van Gennip 3x goud dus. Leuk om te zien. Daarna met de Citytrain de andere kant op naar station Fish Creek, dat kregen wij op, maar uiteindelijk bleek dit toch net een station te ver te zijn. Canyon Meadows had het moeten zijn. Thuisgekomen aan de Bonavista Drive hadden Jesse en Kristen in opdracht van Yvonne en Steve wat steaks gekocht om als afscheid te barbecuen. Een bijzondere avond gehad. De dochtertjes van Jesse waren er ook. Bianca heeft nog lang op de trampoline gesprongen.
 
Woensdag 23 juli   Zonnig 23grd C
Ja... de dag van vertrek is aangebroken. Na de vorige avond zijn wij toch wat later wakker geworden. Inmiddels had Jesse zijn dochtertjes weer naar hun moeder teruggebracht. Na een kop koffie hebben wij voor Kristen en Jesse wat boodschappen gedaan bij de Safeway. Nog even de mall doorgelopen en bij thuiskomst waren Jesse en Kristen ook al thuis. En om 14.30 uur zijn wij met zijn allen (met alle bagage) in de truck van Jesse naar Calgary International Airport vertrokken. Na wat laatste foto's en een uitgebreid afscheid zijn wij toch naar binnen gegaan en Jesse en Kristen weer met de truck teruggereden. Naar de incheckbalie. Probleem dus. De koffers zijn te zwaar. Er is genoeg tijd om over te pakken. Nadat het probleem verholpen was hebben wij de boardingpassen gekregen. Nog even op het vliegveld rond gekeken en wat gedronken en gegeten bij de Subway. Daarna begon het ritueel bij de douane weer. Ik had mijn riem maar in de koffer gedaan, dus daarmee geen probleem. Helma moest haar schoenen weer uitdoen en werd helemaal gefouilleerd. De laptop moest uit de tas. Maar oké, alles was goed. Op naar het vliegtuig. Het bleek een Boeing 767 van Air Canada te zijn. Een mooi vliegtuig met in iedere stoel een tv-schermpje. Daar konden wij het wel 10 uur uithouden. Slapen bleek toch wat moeilijker dan gedacht. De vlucht verliep voorspoedig. ....
 
Donderdag 24 juli    Zonnig 25grd C
... Na wat turbulentie. Tussen Noorwegen en Orkney eilanden door. Via Denenmarken, Kiel en Hamburg over het vaste land naar Frankfurt. Een zachte landing. Het vliegtuig uit, het gebouw in en op naar A30, via lange gangen op naar de douane alwaar Helma weer gefouilleerd werd (maar goed ook, je weet het niet... Helma een crimineel?) , lift in en lift uit, weer lange gangen door, rechtsaf weer een lange gang in en ja hoor daar was het. De vliegtuigen reden zowat door de gang hier. De startbaan loopt vlak voor de terminal, een geweldig gezicht natuurlijk. Nog even wachten en wij mochten het vliegtuig weer in. Een Boeing 737, iets kleiner ook wat minder passagiers dan stoelen, wij hadden de ruimte dus. Op naar Nederland, maar een uurtje vliegen dus daar is wel overheen te komen. Via het Sauerland en het Ruhrgebied op naar Amsterdam, via de Flevopolders. Ook op deze vlucht erg veel turbulentie, in verband met het warme weer. Na ook hier weer een zachte landing op de Kaagbaan zijn wij weer terug waar wij begonnen, Schiphol. Op naar de bagagehal, waar op band 2 de bagage zou aankomen. Toen wij bij band 2 aangekomen waren, leek het wel of alle vliegtuigen hun bagage op band 2 moesten lossen. Het stond werkelijk "zwart" (eigenlijk bruin) van de mensen. Er was ook een vlucht uit Turkije bij. Na even wachten konden wij op 3 karretjes onze bagage weer ophalen. Door de uitgang en ja hoor daar stond Mirjam, de taxi. Jeroen zou er ook zijn, maar als je je sleuteltje in je auto laat zitten en doet daarna de deuren op slot, dan moet je even naar huis om het reservesleuteltje te halen. Geen probleem, even wachten. Nog een leuke mok uit New York gevonden. Daar kwam Jeroen aan in Mirjam's auto, maar waar gaat ie naar toe? Hij rijdt de terminal helemaal voorbij omdat het toch wel druk is met auto's. Inparkeren? Geen probleem voor Jeroen. Met de bagage naar Mirjam's auto, achterbank plat en vol is de auto. Helma gaat met Mirjam mee en weg is de auto. De rest van de familie gaat met Jeroen mee naar de parkeergarage, waar Jeroen's auto staat geparkeerd. Eerst betalen, nee Jeroen doet het anders. Het kaartje zit nog in de auto. Oké eerst naar de auto, rest van de bagage er in, Jeroen terug naar de betaalautomaat. Na even wachten op naar Velserbroek. Na een enerverende vakantie zijn wij WEER THUIS.
 
Maar wij hebben de foto's nog.
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!