Het Familie Bezoek..

Door Familie J Groenevelt - A long time ago

Na een kleine onderbreking, ivm het ontbreken van een internetverbinding kunnen wij jullie weerop de hoogte brengen van onze belvenissen in het verre westen.

 Donderdag 26 juni Zonnig en 25grd C

Gebeld met de firma van de Motorhome (Camper). Wij kunnen hem om 11.30 uur ophalen. Daarna de koffers uitgepakt en de camper ingepakt. Daarna nog wat boodschappen doen, want wij hebben tenslotte niet zoveel meegenomen. Om 16.30 uur zijn wij vanuit Calgary naar Revelstoke gereden, ongeveer 400km. Na zo'n 100km komen de Rockies in het vizier. Ongelofelijk mooi !!!! Nog even ons horloge een uur verzetten i.v.m. de tijdzone. Nog een uur later of vroeger, het is maar net hoe je het bekijkt. Om 22.30 uur zijn wij eindelijk op de camping. Het is een KOA camping met tuintafel en volledige hook-up, d.w.z. water, afvoer en electriciteit. Daarna nog even een vuurtje gestookt in de vuurpot, wat drinken en naar bed.

Vrijdag 27 juni Zonnig en 30grd C

Om ongeveer 08.00 uur allemaal wakker, gedouched en lekker buiten ontbeten. De dametjes hebben afgewassen. Om 11.00 uur weggereden vanaf de camping richting Kamloops. Bij de Dutchman's Diary in Sicamous hebben wij een lekker ijsje gegeten. De Dutchman's Diary is een kleine boerderij, gerund door een Belgische eigenaar, hier verkopen ze ook Gouda kaas en speculaas. Theo heeft voor zijn moeder kaas en speculaas meegenomen. Via Salmon Arm en een groot meer. Ook dat is erg prachtig. De bomen lijken zo in het meer te lopen. En als het zoals wij meemaakten erg mooi weer is, weerkaatst alles in het meer. Om 14.45 uur zijn wij in de goudzoekersstreek van Kamloops. In de Wall Mart aldaar een barbeque, afvoerslang en wat tangetjes gekocht. Om 16.00 uur rijden wij weer weg richting Logan Lake. Na ong. 55km zijn wij bij oom Henk en tante Nel Groenevelt. Al luid toeterend komen wij de kleine ranch buiten Logan Lake oprijden. De camper en de camp-trailer worden geinstalleerd, het water en de electriciteit aangesloten. Wij worden allemaal met open armen ontvangen. De meiden kregen een Canada-cap van oom Henk en het was nog lang onrustig bij het kampvuur.

Zaterdag 28 juni Zonnig en 35grd C

Om 08.00 uur weer allemaal wakker. Theo gaat voor ons allemaal flensjes met bacon bakken.

Op deze weer erg mooie en hete dag kwamen even later Kristen, de dochter van mijn nicht Yvonne en haar vriend Jesse aan. Even later kwam ook de zoon van Yvonne, Justin het erf oprijden. Zij sliepen in een tent/trailer die al ingericht en al stond te wachten op de bewoners. Het wel aardig druk bij de BBQ. Oom Henk, tante Nel, tante Aat (een zus van tante Nel), Bill en Pat Willemsen (vrienden van oom Henk en tante Nel), Theo (mijn neef), zijn vrouw Teresa en hun kinderen Meagan en Kaylee, Diana (mijn nicht), haar vriend Morley, haar dochter Dylane en haar man Pat en hun zoontje Bradley, Justin, Kristin en Jesse en natuurlijk ons gezin, Johan, Helma, Mariska, Pauline en Bianca. Al met al zo'n 22 personen. Yvonne heeft in Dubai 3 dagen geprobeerd een ticket naar Vancouver te bemachtigen, uiteindelijk had zij een ticket, maar toen zij het vliegtuig in wilde gaan was er een Arabier die meer geld had betaald, dus kon Yvonne niet met dat vliegtuig mee. Helaas is dat voor haar dus niet gelukt. Zij heeft wel gebeld naar haar ouders en toen zij Kristen aan de lijn kreeg kon zij het niet meer droog houden. Na het eten werd het kampvuur weer flink opgestookt. Nu werden Helma, Jesse en ik naar voren geroepen, wij moesten onze kousen uitdoen en op onze knieen gaan zitten voor een hakblok met een bijl en twee lege flessen erop. Omdat wij voor het eerst een familie reunie op Logan Lake meemaakten werd deze traditie in ere hersteld. Nadat wij geblinddoekt waren moesten wij met de bijl op het hakblok slaan. En tot grote vreugde van de anderen hebben wij onze sokken zelf stukgeslagen.

Daarna kwam oom Henk met voor iedereen een pet of hoed. Deze moest doorgegeven worden en op je hoofd zetten. Gewoon leuk. Het werd nog een late avond.

Zondag 29 juni Zonnig en 36grd C

Morgen gaan wij met Diane mee naar de Highland Valley Copper Mine alwaar zij werkt als Shovel operator. Lekker rustig aangedaan. Het is er geen weer voor om erg druk te doen. Bill en Pat Willemsen kwamen afscheid nemen, zij gaan weer verder op tour, richting Merritt, etc. Om 10.45 begon de finale EURO 2008 Duitsland-Spanje, dus even kijken. Theo en Diane hebben alle meiden meegenomen naar een meer in de buurt. Het was wel erg koud. Ook werd er in de middag een spelletje Jeu de Boules gespeeld, waarschijnlijk is het voor de Canadezen een nieuw spel, want de spelregels waren bij hun niet erg bekend. Ook nu was de BBQ en het kampvuur weer erg gezellig.

Maandag 30 juni Zonnig en 38grd C

Om 08.00 uur was iedereen weer wakker, ontbeten etc. Justin, Kristen en Jesse gingen terug naar resp. Vancouver en Calgary. Ook Theo, Teresa en de meiden gingen al vroeg weer terug naar Calgary via Revelstoke. Zij zullen niet zo vaak meer in Logan Lake kunnen komen na hun verhuizing naar Barrie in Ontario (ong 3.000km ten oosten van Calgary). Om 09.15 uur gingen wij met Diane en Morley mee naar de kopermijn. Ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Logan Lake.

Hier hebben wij eerst een film gekeken, daarna helm en safety-bril mee in een busje voor een twee uur durende rondtoer. De mijn is een dagbouw kopermijn. Er wordt koperconcentraat uit de grond gehaald via een enorm chemisch concept.Diane is shovel-operator, zij werkt dus in zo'n grote shovell in de pit. De grond wordt afgegraven en in grote trucks naar de mill vervoerd. Daar wordt het gestort en met een lopende band gaat de rotsblokken de fabriek in alwaar het in grote trommels met stalen ballen en een enorme hoeveelheid water tot sap wordt afgevoerd. Nu wordt met een chemisch concept het koper van het water gescheiden en daarna gedroogd en tot koperpoeder klaargemaakt om met grote trucks en daarna de trein naar Vancouver te worden getransporteerd. Daar aangekomen wordt poeder verscheept naar het verre oosten, voor de Canadezen dus het verre westen. Thuisgekomen de lange broek en stevige schoenen weer omgeruild voor een korte broek en slippers. Lekker rustig aan gedaan, morgen gaan wij ook weer op reis. De camper in Logan Lake voorzien van benzine en LPG (koelkast en gas). Ook nog even de zwarte tank (poep en pies) geleegd. Daarna is het gaan regenen en onweren. Erg lekker, maar ook weer snel voorbij.

Tot ziens!!

De groeten van ons 5-en.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!