Het verdere Verhaal..

Door Familie J Groenevelt - A long time ago

Dinsdag 1 juli Zonnig 24grd C

De eerste week van onze reis zit er al weer op. Het is vandaag Canada Day, iedereen heeft een vrije dag, maar er zijn behoorlijk wat winkels gewoon open. Na de gebruikelijke ochtendrituelen op naar Whistler. Het afscheid was kort maar hevig en weer luid toeterend gingen wij op weg via Ashcroft en Cache Creek naar Lilooet een oud indianendorp (Little Nugget). Aldaar even de benen strekken wat eten en drinken en weer op weg, via een ontzettend slechte weg, ook veel bochten, mooie uitzichten, mooie meren, mooie bergen en mooie dalen en afgronden, watervallen en diepe kloven, kwamen wij uiteindelijk via Pemberton in Whistler aan, hier is het ook weer behoorlijk warm, ongeveer 33 grd. C. Een RV park gevonden onder aan de voet van Whistler Mountain. Erg mooie camping. Er schijnen hier ook beren langs te kunnen komen, dus geen etensresten etc. buiten laten staan. Ondertussen is het een sport geworden om op internet te komen via onbeveiligde netwerken. Het heeft even geduurd maar wij kunnen af en toe weer internetten. Na het eten nog heerlijk buiten gezeten.

Woensdag 2 juli Zonnig 33grd C

Deze dag hebben wij gebruikt om Whistler en omgeving onveilig te maken. Na lekker uitgeslapen dreven wij de wagen uit. Het was weer mooi weer, het kan niet op. Wij hebben even Opa en Emmy gebeld, hoe of het in Nederland ging. Ook wilde Bianca weten hoe met Flip ging.

Met deze informatie op zak gingen wij lopend (ong. 25 minuten) naar Whistler een mondaine skiplaats, alwaar in 2010 de Olympische Winterspelen zullen worden gehouden. Bij Starbucks even haltgehouden voor een lekkere kop koffie. Daarna zijn er wat inkopen gedaan door de dames. Ook hebben wij het informatiecentrum voor de OS bezocht en in het gastenboek geschreven dat Sven Kramer natuurlijk een gouden medaille gaat halen. In Whistler worden echter alleen skiwedstrijden gehouden. Het schaatsen zal in de Olympic Oval van Vancouver plaatsvinden, maar daar komen wij ook nog wel. In de middag een lekker ijsje van Pauline opgelikt en om 16.00 uur met de shuttle bus van de camping terug naar het RV park. Nu zijn de meiden kaarten aan het schrijven en is het inmiddels donderdagmorgen 6.45 uur in Nederland. Gek eigenlijk. Morgen gaan wij weer op weg naar Vancouver en wellicht Vancouver Island.

Donderdag 3 juli Bewolkt en een beetje regenachtig 22grd C

Vanochtend werden we wakker met wat regen. Aangezien de luikjes open waren. Maar toen iedereen wakker was hebben we lekker ontbeten. Tijdens het ontbijt hebben we naar familie Geldhof gebeld. Na het ontbijt hebben we afgewassen, geveegd en opgeruimd. We hebben onderweg boodschappen gedaan en wat gegeten in Squamish. Daarna zijn we op weg gegaan naar Vancouver Island. Daar zijn we met een ferry naar toe gevaren. Dat was ongeer 2 uur. Nadat we aankwamen op Vancouver Island zijn we naar een VVV gereden en die vertelden over een camping in de buurt. De camping (in het bos) heeft een eigenaar en die wat Nederlands kan praten. Erg grappig!! Nu zitten we op de camping, in een huisje, waar ze draadloos netwerk hebben. We gaan strakjes lekker Hollandse macaroni eten.

En wat we morgen en verder nog gaan doen, dat weten we nog niet! Dat zien we dan wel weer.

Als we weer internet hebben laten we snel weer eens wat horen!!

Groetjes

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!