De avonturen op Vancouver Island..

Door Familie J Groenevelt - 10-07-08 20:29

Daar zijn wij weer met een update van onze mooie reis door Canada.Vanaf donderdag 3 juli vervolgens wij ons reisverhaal.

Vrijdag 4 juli Zonnig 23grd C
Vandaag via Nanaimo via Cathedral Grove richting Tofino. Naarmate wij verder reden werd het steeds meer bewolkt. In Cathedral Grove gestopt voor een wandeling door de oerbossen van Canada. Een orkaan heeft hier in 1997 erg huisgehouden en veel oude en ook dikke bomen zijn toen omgewaaid. In dit bos staan naast de Douglas Fir, de Western Red Cedar en de de Western Hemlock. Sommige bomen zijn wel meer dan 800 jaar oud. De dikste boom is ongeveer 3 meter in omtrek. Het lijkt, als je in het bos loopt dat je in een horrorfilm loopt, een heleboel takken van de wat lagere bomen zijn begroeid met mos. Het uitparkeren van onze grote camper was een aardige attractie, maar iedereen stopt netjes voor je, dus geen probleem. Richting Port Alberni, alwaar wij wat boodschappen hebben gedaan en een nieuwe waterslang hebben gekocht. Al vanaf het begin van onze reis hebben wij last met een lekkende waterslang. Het bonnetje bewaren want het geld wat je besteed aan de camper kan je aan het eind van de reis weer inleveren en krijg je (als alles goed gaat) je geld weer terug. Wij zullen zien. Vanaf Port Alberni verder. Onderweg zijn wij bij Sproat Lake een provinciale camping opgereden. Aangemeld bij de campinghost en even later kwam de parkwachter in zijn rode truck aanrijden om bij de nieuw aangekomen mensen het geld te innen. Ook een bundel houtblokken voor het kampvuur gekocht. Het kampvuur brandde snel en daarna hebben wij gebarbecued. Later op de avond ging het zachtjes regenen.

Zaterdag 5 juli Regenachtig 18grd C
Vandaag dezelfde weg terug, er is geen andere weg, richting Victoria. Bij een tankstation de hook-up gedumpt. Verder gereden naar Duncan, een plaatsje met veel totempalen, er is een totempalentour door het stadje uitgezet. Hier in Duncan werd het weer weer beter en konden de jassen weer opgeruimd worden. Na enige tijd rijden kwamen wij een leuke maar eenvoudige KOA camping in de buurt van Victoria tegen. Hier voor 2 nachten gereserveerd.

Zondag 6 juli Zonnig 23grd C
Op naar Victoria, alles is hier heel erg Engels georienteerd, zo ook het autorijden, we gaan niet ineens links rijden hoor. Iedereen is erg vriendelijk voor elkaar. In Victoria de camper aan een rustige weg aan de kant gezet en ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum, alwaar het een drukte van belang was. Een demonstratie was er aan de gang onder politiebegeleiding en veel geluidswagens met hossende en dansende en rolschaatsende homo's en lesbiennes. Aan een ieder die aan de kant stond werd een overlevingspakket uitgereikt met veel condooms erin. De bontgekleurde optocht met gillende (keuken)meiden was het bekijken meer dan waard. Na afloop van de parade naar het visitors infocentrum voor de mogelijkheden om te gaan Whale Watchen. Met Hyack Tours zijn wij de deal aangegaan voor een drie uur durende tocht op de Grote Oceaan met de "Wildcat". Wij kregen dikke jassen, handschoenen en een muts uitgereikt en na enig wachten ging het avontuur op zee beginnen. Eerst de Inner Harbour uitvaren en daarna ging het gas er echt op. Na enige minuten kwamen er een paar dolfijnen met de boot mee zwemmen een prachtig gezicht. Onder de boot door en langs de boot. Even stilliggen en na enige tijd weer verder voor het hoogtepunt, de orka's. En ja hoor, vier stuks... Een mannetje en drie vrouwtjes, hij wel! Geweldig gezicht. De boot lag af en toe stil. Dan kwam ook de grote orka wel eens wat dichterbij. Groot beest is het dan. Na een tijdje weer op de weg terug, via de Harbour Seals alwaar een kudde, of hoe zeg je dat, zeehonden lag te zonnebaden. Daarna naar een eiland waar verschillende vogelsoorten zaten te nesten. En ja hoor op een vuurtorentje in de buurt zalt ook een Bald Eagle te wachten op zijn kans om een jonge zeemeeuw te verschalken. Ook hier heeft de natuur zijn loop. Eten en gegeten worden. Na deze prachtige tocht naar de havenplaats terug kregen wij nog hete chocoladmelk uitgereikt. Heerlijk. Voor het gemelleerde gezelschap, aan boord waren Pakistani, Chinezen, Engelsen en natuurlijk weer die Hollanders was het een mooie trip geweest. In de haven lag nog een klein jacht, met helikopter aan boord. Ook had hij nog een dunky (kleine boot) in het onderdek liggen. De mensen aan boord van dat jacht zaten aan de bar aan een cocktailtje. Na het afmeren de kleding weer teruggegeven en via een Superstore voor de verse boodschappen weer terug naar de camping.

Maandag 7 juli Zonnig 25grd C
Weer naar Victoria om de stad aan een nader onderzoek te onderwerpen. Vooral het Nationale Museum van British Columbia is de moeite van een bezoekje waard. Hier krijg je een goed beeld van de indianentijd en alle stammen dia aan de westkust hebben gewoond en geleefd. Daarna hebben de meiden in een grote Mall het een en ander gescoord. Op de bovenste verdieping "Foodfloor"hebben wij een burger gegeten. Nog wat andere winkels bekeken en terug naar de camper op de parkeerplaats bij de haven, deze keer. Een beetje decadent hoor het rijden in zo'n grote camper. Geweldig. Nu niet meer terug naar de KOA camping maar naar Schwarz Bay alwaar de terugoversteek naar het vaste land van Canada, naar Tsawassen. Dit ligt onder Vancouver. De tocht was ook nu weer met mooi weer erg prachtig, tussen allerlei eilanden door, nog een stel bevers gezien die, toen de boot er aankwam, gauw onder water gingen. Na aankomst in Tsawassen om 17.30 uur heeft het nog even geduurd voor wij op een camping hebben gestaan. Een rondje Vancouver. Uiteindelijk bij een benzinestation naar de weg gevraagd. Om 20.30uur stonden wij aan de hook-up op een mooi RV-park met zwembad.

Voor het volgende verhaal moeten we weer even wachten op een camping met internet.


Doeg!!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag met presentaties en camper, zaterdag 26 januari (Zwolle)
Meld je aan, vol = vol
€100 korting op camperhuur bij Cruise America
Boek t/m 17 januari