De BIG city: Vancouver..

Door Familie J Groenevelt - A long time ago

We zijn nu in Vancouver. In deze dagen gaan we Vancouver een beetje onveillig proberen te maken. En een beetje rondkijken.

Dinsdag 8 juli Zonnig 25grd C
Vandaag niet met de camper op pad. Voor ons allemaal een OV-dagpas gekocht. Met de bus, de Skytrain, de Seaboat en weer de bus naar de noordoever van Vancouver naar Capilano Suspension Bridge. Dit is een houten verbindingsbrug over een dal met een wild stromende rivier. Door studenten in kleding van rond 1900 werden wij daar ontvangen voor een tocht door de geschiedenis. Er is ook nog een tour door de boomtoppen uitgezet. De brug wiebelde wel doordat er veel mensen over gingen. Na een overheerlijk ijsje, dank je wel Mariska, weer terug met de bus en de boot naar Stanley Park. Daar rondgelopen langs de verschillende totempalen en met een trammetje rond het Park gereden. Ook hier kom je weer Nederlanders tegen, gezellig hoor. Halverwege de tour uitgestapt en met de bus naar de Skytrain. Met deze trein langs het Vancouver Stadium alwaar de ijshockyers van de Vancouver Conucks hun thuiswedstrijden spelen. En tijdens de komende Olympische Spelen is hier het ijshockey toernooi. Een soort sight seing dwars door Vancouver, naar het eindstation, alwaar de bus naar het RV-park klaar staat.

Woensdag 9 juli Zonnig 25grd C
Bianca heeft op de camping gezwommen. Na het ontbijten op naar Richmond alwaar wij een afspraak hebben met Justin, die met ons een dagje Vancouver gaat doen. Met de camper naar zijn adres gereden alwaar wij de camper hebben neergezet. Eerst met Justin naar de nieuwe Olympic Oval in Richmond waar de schaatswedstrijden tijdens de Olympische Winterspelen in 2010 worden gehouden. De hal is nog niet helemaal klaar. Er moet nog wel het een en ander gebeuren voor er in maart 2009 de WK Afstanden kunnen worden gereden. Een fraai gezicht is het wel deze mooie hal met indiaanse invloeden. Het dak wordt versierd met allemaal vleugels. Daarna met z'n allen in de auto van Justin naar Vanier Park, Kitsilano Beach en Granville Island. Vanier Park heeft natuurlijk ook een totempaal, Kitsilano Beach is een leuk strand. Er kan veel gesport worden, volleybal, basketbal, zwemmen, etc. Verder naar Granville Island. Een overdekte markt voor een ieder wat wils, ook zijn er diverse ateliers en werkplaatsen waar totempalen worden ingegraveerd op de originele wijze. Net als de Batavia werf in Nederland. Ook zijn er artiesten die hun kunsten laten zien. Erg leuk om rond te lopen. Daarna weer terug, maar nu de hele weg terug de berg oplopend naar de parkeerplaats van de auto. Justin heeft ons meegenomen naar Earls, waar wij met z'n 6-en heerlijk hebben gegeten.

Donderdag 10 juli Zonnig 25grd C
Bianca en Helma hebben gezwommen. Lekker rustig aan doen. Er zijn Nederlanders op de camping die vandaag de camper weer leeg moeten maken en weer in gaan leveren. Voor hun zit de vakantie er weer op. Wij gaan vandaag naar Logan Lake.

Tot zover.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!