West Canada dag 4

Door Fam. van Tongeren - A long time ago  Dag 4. 25-7-2008.

 

Vandaag rijden we naar Jasper, via de Icefields Parkway. We gaan eerst nog even in Banff brood halen en kijken of we op een internetverbinding kunnen meeliften,hier kunnen we onze mail versturen.

We rijden vanuit Banff eerst naar Moraine Lake via de Bow Valley Parkway. Op deze weg mag geen vrachtverkeer komen en geldt een lagere maximum snelheid, het is echt een landelijke route, door de bossen. Helaas zien  we geen wild, wat hier wel vaak schijnt te lopen.

Lake Moraine  is erg mooi en indrukwekkend, natuurlijk de intens blauwe kleur van het meer, maar ook de bergen op de achtergrond.

Thomas beklimt de Rockpile om nog een paar mooiere foto’s te maken.

Na dit meer rijden we naar Lake Louise, maar daar is de parkeerplaats zo overvol, dat we besluiten het op de terugweg nog eens te proberen. We maken een broodje in de camper en rijden verder over de Icefields Parkway.

De volgende stop is de Crowfoot Glacier, zo genoemd om zijn drie vertakkingen aan het uiteinde. Helaas heeft deze gletsjer nu nog maar twee poten.

Het is even klunen naar boven, maar het uitzicht op Peyto Lake is schitterend. Natuurlijk hebben we het weer ook mee vandaag, een strak blauwe hemel.

De volgende stop is het Icefield Centre. Aan de andere kant van de weg zie het uiteinde van de Athabasca gletsjer, waar je heen kunt wandelen of met een sneeuwbus over kunt rijden. We bezoeken het informatiecentrun en de expositie en besluiten gezien de tijd, verder te rijden naar Jasper.

De laatste stop voor Jasper wordt de Sunwapta Falls. Niet eens zo’n steile val, maar wel met heel veel geweld. Vanuit een tweestromen rivier wordt het water door een opening van enkele meters geperst, om vervolgens kolkend zijn weg te vinden door een steile kloof.

Na deze stop zoeken we snel de camping op. Whislers campground blijkt een heel natuurlijk aangelegde camping te zijn, met grote plekken tussen de bomen. Ook hebben we hier een stookplek, dus wordt er ’s avonds een flink kampvuur gemaakt.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!