West Canada dag 3

Door Fam. van Tongeren - A long time ago  Dag 3. 24-7-2008.

 

Ook vanochtend is iedereen vroeg wakker. Het is droog en het weer ziet er goed uit, alleen is het behoorlijk koud. Na een uitgebreid ontbijt met zelfgebakken broodjes en gekookte eitjes, gaan we Banff verkennen. Het is nog lekker op tijd en we parkeren onze RV vlakbij het centrum. We maken een wandeling door de Hoofdstraat, en gaan even naar het informatie centrum.

Hierna maken we een wandeling vanuit Banff naar de Bow Falls. Een leuke wandeling langs de Bow River. Onderweg zien we ook het Banff Springs hotel in de verte. Als we terugkomen in het dorp halen we even vers brood, en maken onze lunch. Na een broodje gaan we op pad naar de Cave and Basin, het begin van alles. Je bezoekt hier de originele bron, die de spoorwegmedewerkers eind 19e eeuw hebben ontdekt. Het stinkt enorm naar rotte eieren (zwavel). Het gebouw is gerestaureerd en ziet er nu weer uit als in 1914, toen het werd gebouwd.

Vanaf de Cave and Basin gaan we richting Lake Minnewanka. Het valt ons op, dat het in Banff en omgeving niet zo druk is als we hadden gedacht. Lake Minnewanka is erg groot, maar vinden we niet erg indrukwekkend. Voor vandaag is het leuk geweest met sightseeing en we gaan naar Tunnel Mountain. Vandaag is het heerlijk weer en gaan we de bbq aansteken. Tunnel Mountain is mooiere campsite, dan dat we vooraf hadden gedacht. De full hook-ups zijn ruim en de voorzieningen onberispelijk.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!