West Canada dag 6

Door Fam. van Tongeren - A long time ago

Dag 6. 27 juli 2008.

 

Vandaag gaan we de Icefields Parkway in omgekeerde richting doen. Onze eerste stop is bij de Athabasca Falls. Deze waterval is veel groter en hoger, en heeft in de loop van de tijd al een heel stuk van de rotsen weggeslagen. Er zijn loopbruggen gebouwd, zodat alles goed te zien is. Het water stuift enorm, alles wordt nat, ook het fototoestel.

Na deze stop gaan we naar de Athabasca gletsjer, met de bedoeling erheen te lopen. Het mooie weer van zonet begint te betrekken, dat gaat hier heel snel. Grijze wolken verschijnen en bergtoppen verdwijnen. Wanneer we bij de gletsjer parkeren, is de lucht grijs. We beginnen aan onze wandeling, maar na tien minuten moeten we omkeren, het hoost.

We wachten de bui niet af, maar rijden verder naar Lake Louise. Gelukkig dit keer wel een parkeerplek. Eerst even een broodje, en dan gaan we het meer bekijken. Dit meer en het bijbehorende hotel zijn highlights, die je niet mag overslaan. Natuurlijk, de kleur van het water, de ligging (met de bergen op de achtergrond) en het chateau zijn uniek. Toch is het iets teveel van het goede, wij vonden Moraine Lake wel net zo indrukwekkend. Maar de foto’s zijn gemaakt. De tocht gaat verder richting Golden, maar eerst maken we nog een stop bij de Takakkawfalls, die hebben we vanuit de auto bewonderd, want er dient zich weer een hoosbui aan. Het weer is erg wisselvallig vandaag, bij Lake Louise was het weer prima.

Laat in de middag komen we in Golden aan.Nog even een paar boodschappen en dan naar de camping. De camping is erg basic, volgens mij gaan ze ervan uit dat iedereen zijn eigen sanitair gebruikt. Het gebruik van campingvoorzieningen wordt in ieder geval niet aangemoedigd.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!