31 juli kennismaken met de Camper en heerlijk zwemmen in de oceaan

Door Gabriëls - A long time ago

31 juli

 

Het overbruggen van het tijdsverschil valt niet mee, je wordt midden in de nacht wakker terwijl je nog maar enkele uren hebt geslapen. Om 6 uur gaat de wekker, we snellen ons onder de douche en zoeken het ontbijtrestaurant op. De vriendelijkheid van een tiental obers, ze komen overal vandaan, is welgemeend maar komt op ons Hollanders als overdreven over. Het ontbijtbuffet is overdadig maar heerlijk. Exact om 7 uur staat de taxichauffeur voor de deur die ons naar de camperverhuurder brengt. Hij wurmt zich behendig door het drukke verkeer, geeft flink gas over de linkerstrook die alleen voor carpoolers is bedoeld. In Nederland is dat ook eens geprobeerd, zonder succes, en hier werkt het. In aller vroegte beschikken we over de camper, op het eerste oog een groot monster maar vergeleken met zijn broertjes en zusjes op de parkeerplaats is het een baby. De uitleg over de werking van de camper is summier, gelukkig is ie schoon en is hij van alle gemakken voorzien. Het zal zich wel van zelf wijzen. De jongen die uitleg geeft zegt dat alleen de oven ‘suck’ is, hij zou daar nooit aan beginnen. Meteen na vertrek ligt de camper overhoop omdat ik met mijn linkervoet op de rem trap, iets te hard, ze werken goed, dat is nu wel bewezen. Een halve minuut later missen we een afslag, het is ook weer even wennen aan het wegleven zonder navigatie (dat hebben ze dan weer niet!). Ik voorspel de komende weken enkele klassieke ruzies over kaartlezen enzo. Door het gemis van de afslag rijden maken we kennis met enkele buitenwijken van L.A. Het oogt allemaal rommelig en overal om je heen veel beton, anders gezegd weinig groen. 
 

Ja het is even wennen een automaat en zo’n grote bak in een vreemd land. Elisabeth moest kaart lezen en dat was meteen al geen groot succes, met een kleine omweg en even vragen kwamen we toch al rond 12.00 uur bij de prachtige Camping in Malibu aan, een plaats met Ocean View. Boodschappen doen bij de plaatselijke Ralph nam meer tijd in beslag dan ons lief was maar het is een prachtige winkel waar we alles voor de eerste dagen kunnen inslaan. Overal vriendelijk personeel en al het fruit en de groente prachtig en precies opgestapeld en wat een keus…. Daar kan onze AH van leren!!!!

Terug naar de camping, zwemspullen pakken en een duik in zee nemen. Met recht een duik in zee, de golven zijn zo HOOG dat je het gevoel hebt dat je er in verdrinkt. Hoestend en proestend kom je weer boven maar we vinden het geweldig en helemaal niet koud.

Ruben en Elisabeth maken een wandeling langs de kust en bewonderen huizen op palen die op het strand gebouwd zijn. Bijzonder dat je zo kunt wonen en steeds getuigen bent van alle facetten van het zeeleven. S'avonds al onze eerste barbecue en dan lekker naar bed.  

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!